Knivdramaet: Betegnes som en «veldig alvorlig hendelse»

En russisk mann (30) er siktet for drapsforsøk etter knivstikkingen på Grünerløkka i Oslo tirsdag. Mannen han angrep var et tilfeldig offer.

Politiet betegner truslene og knivstikkingen som en «veldig alvorlig hendelse».

Mannen som ble knivstukket er en filippinsk statsborger i 30-årene.

– Han får behandling på sykehus og er nå utenfor livsfare, opplyser politiet på en pressekonferanse tirsdag ettermiddag.

Siktede er kjent av politiet fra tidligere. I 2018 ble han dømt for vold etter at han i ruset tilstand tok seg inn på en byggeplass og angrep arbeiderne på stedet. Han er også dømt for vold mot politiet.

Bakgrunn: Mann pågrepet etter knivstikking i Oslo

Under pressekonferansen forteller politiet at flere ble truet ved området Schaus plass i Oslo. VG har også snakket med flere vitner som har opplevd dette.

Politiet kjenner til at tre andre ble truet og disse forholdene blir anmeldt.

– Men vi tror det kan være flere, sier Anne Alræk Solem ved seksjon for alvorlige voldssaker i Oslo-politiet.

Hun oppfordrer alle som har informasjon om å ta kontakt med politiet.

Flere vitner opplyser til VG at den pågrepne mannen ropte «Allahu akbar» en rekke ganger under hendelsen. Vitner, som vet hvem vedkommende er, sier han fremsto som psykisk ustabil.

Kan ha sammenheng med brannen

Brannen som oppsto i en leilighet i nærheten, i krysset Korsgata/Thorvald Meyers gate, kobles til samme gjerningsmann, opplyser politiet.

– Dere sier at dere ser denne brannen og knivstikkingen i en sammenheng. Hva mener dere med det?

– Det var nærhet i tid og sted mellom disse hendelsene, og det var naturlig å undersøke om det var en sammenheng. Det viser seg at siktede har bodd i den leilighet det brant i, i en kort periode, sier Solem.

Hun legger til at de foreløpig ikke kjenner til brannårsaken - men påpeker at dette undersøkes.

Martin Strand, politioverbetjent og avsnittsjef ved Operasjonssentralen i Oslo, betegner det som en «veldig alvorlig hendelse» og de oppretter nå flere anmeldelser.

Så langt har ikke politiet avhørt siktede. Han er nå til helsemessig vurdering. Politet opplyser under pressekonferansen at de jobber med å avdekke motivet til gjerningspersonen, og det er sikret prøver som vil avdekke om han var ruset.

Siktede har foreløpig ikke fått oppnevnt forsvarer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder