SNUOPERASJON: – Russen må tåle negativ medieomtale, og vi håper at omsorgsknuten også skal bidra til å snu identiteten til russen til noe positivt, sier russepresident Martin Aktmyr ved Frogn videregående skole.  Her er han flankert av knutesjefene Vilde Antonsen (blå lue) og Tinne Barth Bugten.

SNUOPERASJON: – Russen må tåle negativ medieomtale, og vi håper at omsorgsknuten også skal bidra til å snu identiteten til russen til noe positivt, sier russepresident Martin Aktmyr ved Frogn videregående skole. Her er han flankert av knutesjefene Vilde Antonsen (blå lue) og Tinne Barth Bugten. Foto: Privat

Innfører «omsorgsknute» i russeluen

Follo-russen håper at omsorgsknuten kan føre til tusenvis av timer med frivillig og gratis eldreomsorg.

– Vi har alle besteforeldre vi er glade i, og det er hyggelige å gi noe tilbake. Det er denne generasjonen som har bygget velferdsstaten og faktisk er årsaken til at vi kan være russ, sier russepresident Martin Aktmyr ved Frogn videregående skole.

Follo-russen er trolig først i Norge med en time frivillig eldreomsorg på timeplanen. For dette får de en liten engel til å henge i russeluen.

les også

La russen leve!

Kontaktet russen

Russepresidenten og hans styre, inkludert knutesjefene Tinne Bugten og Vilde Antonsen, håper nå på at den lille engelen vil «fly» over hele landet.

– Det er kanskje for sent for årets kull, men vi håper det blir full oppslutning fra og med neste års russekull, sier Aktmyr.

Svein-Tore Kræmer i serviceteamet ved Ullerud Helsebygg i Drøbak kom på ideen om den nye russeknuten. Serviceteamet tilrettelegger aktiviteter for de eldre på sykehjemmet og i bofellesskapet.

ENGELEN: Dette er omsorgsengelen som skal henges i russeluen. Foto: Martin Aktmyr

Over 100 påmeldt

– En del av det vi ha lest om russen det siste årene har vært negativt, så hvorfor ikke utfordre russen på å sette av en time til frivillig omsorgsarbeid for de eldre, tenkte jeg.

Over 100 russ er påmeldt, men vi tror flere vil melde seg på eetter hvert, påpeker Aktmyr.

– Tenk hvor fantastisk det vil være dersom russen hvert år bidrar med utallige tusen timer gratis omsorgsarbeid for våre eldre, sier Svein-Tore Kræmer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder