Rekord-uer for Øyvind (32)

Øyvind Høier (32) og kameratene var på jakt etter stor-uer, og på 300 meters dyp bet denne kjemperuggen seg fast. Ny rekord for storfiskeren fra Tromsø!

Tor-Hartvig Bondø
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi fisket utenfor Sørøya i Finnmark i fjor. Da fikk jeg en uer på 9.2 kilo. Derfor bestemte vi oss for å dra tilbake hit, sier den erfarne sportsfiskeren.

Han sier at områdene rundt Sørøya er kjent båe for stor uer og andre rugger blant sportsfiskerne. Plassen der stor-ueren bet fant de i fjor, og dro på jakt etter «storebroren» i år.

Det var nettstedet hooked.no som først omtalte storfangsten.

– Og posisjonen?

– Like utenfor Sørvær på 300 meters dyp!

Mer presis ønsker ikke storfiskeren å være, men lover de som har lyst til å prøve på å sette nye rekord at det er mange gode fiskeplasser utenfor Sørøya.

Etter å ha fisket uten resultat i flere dager, bøyde stangen seg kraft sist fredag. 300 meter snøre var uten, så det var et tungt drag før storfisken endelig fløt i overflaten. Og Høier så med det samme at dette var en uer større enn de fleste.

Har du en ellevill fiskehistorie? Tips VG her.

Øyvind Høier fisket etter stor uer, og fikk fangst. Denne veier 9,25 kilo. Foto: Kim-Eirik Johansen

Les også: Hanne (29) badet med kjempefisk i Trondheimsfjorden

Den var 50 gram tyngre enn den jeg tok i fjor. 9,25 kg for å være helt presis, som man er når det fiskes etter rekorder.

– Det er den største jeg har hørt som er tatt fra båt, men likevel ikke norgesrekord, sier Høier.

– Den rekorden ble satt av en som fisket fra Heidrun-plattformen. En uer på 12,14 kilo er verdensrekord, forteller Høier, og legger til at det er en rekord som er litt omstridt.

– Å fiske for plattform er jo noe som er reservert for noen få, men alle kan fiske fra båt, sier storfiskeren, som akkurat i dag er på lan g fordi det er for mye vind til å fiske fra deres båt.

Les også: Jon Olav har fått 123 fiskearter i Norge

– Men vi skal være her noen dager til, og dessuten har vi med oss ørretstangen, så vi kan jo også fiske fra land, sier Øyvind Høier.

Ikke imponert? Les om denne kjempetorsken!

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder