KRAFTIG FORSINKET: 254 passasjerer er «Kjos»-fast i Oakland utenfor San Francisco etter at et dreamliner-fly fikk motorproblemer før det fikk tatt av fra Gardermoen lørdag. Her et bilde av den aktuelle flytypen. Foto: JAN OVIND Foto: ,

Norwegian-rute fra USA til Norge er over 50 timer forsinket

Tekniske problemer med Dreamliner i Norge

254 Norwegian-passasjerer fra Oakland som skulle ha reist hjem lørdag må nå vente helt til tirsdag med å komme seg hjem.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

Dreamlineren hadde opprinnelig oppsatt avgang fra Oakland i USA lørdag 30. mai klokken 20.00 lokal tid, men måtte utsettes på grunn av tekniske problemer med motoren som oppsto før flyet fikk tatt av fra Norge.

Kommunikasjonssjef Lasse Sandaker Nielsen i Norwegian bekrefter forsinkelsen til VG.

– Årsaken til forsinkelsen er at flyet som skulle gå fra Oslo til Oakland i går fikk tekniske problemer, og vi måtte leie inn et annet fly til San Francisco. Flyet kom seg ikke av gårde med en gang, men reiser dit i kveld. Når de ankommer San Francisco må mannskapet hvile. Flyet har nå planlagt avgang tirsdag klokken 03.00 lokal tid, sier Sandaker Nielsen.

Kommunikasjonssjefen sier til VG at passasjerene er innkvartert på hotell, og blir informert om hvordan de skal forholde seg til utlegg for mat,

– Det er godt over 50 timer forsinkelse. Det er forferdelig for disse passasjerene som venter på å komme seg til Oslo. Vi forsøker å sende løpende informasjon, og ivareta dem så godt som mulig. Jeg skjønner at det er en frustrerende situasjonen.

Flyet som skal fly passasjerene hjem er innleid fra selskapet EuroAtlantic airways, opplyser Sandaker Nielsen.

Ifølge Sandaker Nielsen har passasjerene fått flere meldinger om planlagt avgang.

– Så fort vi har ny informasjon sender vi den. Vi trodde først at det innleide flyet skulle komme frem tidligere dessverre, sier han.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder