Fortsatt rødt farenivå ved Mannen

NVE opprettholder fortsatt rødt farenivå for fjellpartiet Veslemannen i Møre og Romsdal. Flere små smell og et ras er registrert i området.

  • NTB
Publisert:

Siden fredag kveld har det kommet en god del nedbør i området, og Norges vassdrags- og energidirektorat (NVE) skriver i en rapport lørdag at bevegelsene i fjellpartiet begynte å øke igjen fredag ettermiddag.

Hevet farenivået: – Alle håper på skred

Sivilforsvaret melder om tre små smell i fjellsiden rundt klokken 23.30 fredag, i tillegg til et ras ved midnatt som varte i rundt 15 sekunder. Det ble også registrert et steinsprang rundt klokken 04.30 natt til lørdag.

Store nedbørsmengder

Det er meldt relativt store nedbørsmengder utover dagen og kvelden, og NVE forventer at fjellet fortsatt vil bevege seg med høy hastighet inntil nedbøren avtar.

Det er fem dager siden NVE hevet farenivået for Veslemannen, som er en del av det ustabile fjellpartiet Mannen, til rødt som følge av store nedbørsmengder.

Geolog om Mannen: – Fjellet er vanskelig å tolke

FORTSATT FARE: Det er fem dager siden NVE hevet farenivået for Veslemannen, som er en del av det ustabile fjellpartiet mannen. Dette bildet ble tatt for noen dager siden. Foto: Endre Alsaker-nøstdahl VG

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder