I JOBB: Ragnhild Molstad (66) har ikke tenkt å slutte ennå. Hun stortrives i Right Management hvor hun jobber med nettopp karriereveiledning og omstilling. Foto: Jan Petter Lynau VG

Nedbemannet to ganger etter fylte 58

Ragnhild Molstad (66) vet hvordan det er å være på jobbjakt når man nærmer seg 60. Det er ikke gøy.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

To ganger har hun vært nedbemannet etter fylte 58.

– Jeg har selv smakt på det å være senior i arbeidsmarkedet. Det var ikke veldig morsomt, men det løste seg bra. Etter dette har jeg hatt den beste tiden i hele min karriere, sier hun til VG.

Jobben hun nå har i Right Management fikk hun som 61 åring – gjennom kontakter. Hun hadde nemlig hatt et prosjekt for dem tidligere mens hun jobbet i Manpower.

Molstad driver med coaching og karriereveiledning for ledere og brenner for seniorene i arbeidslivet.

– Jeg har engasjert meg ekstra i deres sak fordi jeg er i den alderen selv. Jeg synes det er gøy å jobbe og har lyst til å fortsetteet par år til, sier Molstad som har bedriftsøkonomi og voksenpedagogikk i bagasjen.

– Er det mye diskriminering av eldre arbeidstagere?

– Ja, vi hører en del historier når vi snakker med folk. Enten får de ikke svar på søknadene i det hele tatt eller så får de høre at vi hadde tenkt oss noen litt yngre fordi vi har så høy snittalder hos oss.

– Hva tror du er årsaken til at arbeidsgivere er skeptiske?

–Jeg tror det er alle mytene som råder når det gjelder læringsvilje- og evne. Men det går mer på hvilken personlighetstype du er og psykologisk alder. Tanken om at «nå er jeg for gammel» er forferdelig stoppende, mener Molstad.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder