Stoppet med spikermatte etter vill politijakt

Politiet har i dag frigitt helikoptervideoen av en biljakt som foregikk i høy hastighet på E6 gjennom Romerike fredag forrige uke.

Ole N. Olsen
ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

Ifølge politiet var Mercedes-en til salgs, og da bilen ble vist frem hoppet en mann inn i bilen og stakk av med den.

- Han skulle selge bilen sin og hadde vist den fram ved Statoil i Årnes. Mens de sto der og pratet, så hoppet det en kar inn i bilen og kjørte fra stedet, fortalte operasjonsleder Øyvind Strømsborg i Romerike politidistrikt til Romerikes Blad fredag.

- En lang biljakt endte etter at politiet brukte spikermatte, skriver Oslo politidistrikt, som har kommandoen over politihelikopteret, på sin Facebook-side.

Videoen viser gjerningsmannen som forsøker å kjøre fra uniformerte politibiler i høy hastighet. Bilen ligger i venstrefilen på E6 mot Gardermoen, og kjører forbi all annen trafikk som ligger i høyrefilen.

Etter hvert strupes veien inn ved at en politibil stiller seg på tvers i den ene veibanen. Den jagede sjåføren sniker seg da forbi, og kjører over spikermatten som ligger i venstrefilen.

Taklet og lagt i bakken

Den stjålne Mercedes-en kjører videre, men etter en kort biljakt ble den punkterte bilen ukjørbar, og gjerningsmannen forsøkte å fortsette til fots.

- Etter at bilen stoppet forsøkte biltyven å løpe fra politiet. Men godt trente politimenn fra Romerike politidistrikt tok han raskt igjen, heter det i meldingen fra politiet.

På videoen kan du se hvordan politiet takler rømlingen og får kontroll på ham ved å legge mannen i bakken.

Ifølge Romerikes Blad foregikk jakten på bilen i over én time, og gikk gjennom flere kommuner før bilen til slutt stanset på E6.

Avisen skriver at politiet fikk en telefon om det frekke biltyveriet fra den fortvilt eieren klokken 16.20 fredag ettermiddag.

Flere biljakter

Det er ikke første gang politihelikopteret fanger en dramatisk biljakt på film i Romerike. I januar 2011 utspilte det seg en annen dramatisk politijakt i distriktet, den gangen i Lillestrøm.

Også disse bildene ble frigitt av politiet i ettertid, og publisert på VGTV.

Den gangen viste gjerningsmannen seg å være en notorisk biltyv som hadde herjet Østlandet i 25 år.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder