MØTES I RETTEN: Merete Hodne som nektet Malika Bayan frisørtime i salongen hennes. Her fra Gulating lagmannsrett i Stavanger. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Hijabdømt frisør anker til Høyesterett

Frisøren Merete Hodne anker dommen hun fikk for å ha nektet hijab-kledde Malika Bayan adgang til salongen.

ARTIKKELEN ER OVER TO ÅR GAMMEL

Det melder Hodne selv til NRK.

– Flertallet i lagmannsretten har feiltolket mine utsagn og min oppfatning på hendelsestidspunktet. Det er rett og slett feil, sier Hodne til kanalen.

Bakgrunn: Kastet ut kvinne med hijab: – Jeg ser på det som et totalitært symbol

I 2015 ble Hodne anmeldt for å ha nektet Bayan å få håret sitt farget i salongen, fordi hun ifølge tiltalen «ikke ønsket å ta på sånne som henne». Hodne ble dømt både i tingretten og lagmannsretten for å ha brutt diskrimineringsloven. Hun fikk en bot som ble redusert fra 10.000 til 7.000 kroner i lagmannsretten. 47-åringen har nektet straffskyld.

DISKRIMINERING? Både Malika Bayan og påtalemyndigheten mener Hodnes handlinger var religiøs diskriminering. Foto: Carina Johansen NTB scanpix

Tidligere har det kommet beskyldninger om at Bayan og venninnen oppsøkte salongen til Hodne fordi de kjente til hennes syn på Islam og ville provosere.

Det er ikke første gang 47-åringen er i medias søkelys. Hodne har tidligere vært aktiv i innvandringskritiske organisasjoner som Sian, Pegida og Norwegian Defence League, og flere har hevdet at Bayan burde visst hvem hun var.

– Det at vi gikk inn i salongen var ikke en demonstrasjon. Jeg visste ikke hvem Hodne var før vi gikk inn i salongen, har Bayan tidligere sagt til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder