SNUDDE: Norwegian-flyet måtte snu over Danmark da det var på vei mot Pisa. Foto: SKJERMDUMP: FLIGHTRADAR24.COM

Norwegian-fly til Pisa måtte foreta sikkerhetslanding på Gardermoen

Flere passasjerer fikk seg en støkk da en teknisk feil tvang flyet til å snu over Danmark og returnere til Oslo lufthavn.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det var Norwegian DY1866 med avgang 17.20 fra Oslo til Pisa som måtte foreta en sikkerhetslanding på Gardermoen tirsdag.

– Flyet returnerte til Oslo lufthavn da det var over København da man fikk indikasjon på en teknisk feil. På nåværende tidspunkt har vi ikke noe mer informasjon om hva slags feil det er snakk om, sier Astrid Mannion, pressekontakt i Norwegian. Det skal ikke være snakk om et innleid fly. – Passasjerene vil bli innlosjert på et hotell. Et nytt fly vil bli satt opp i morgen, sier Mannion.

– En del om bord var redde

Ruten var allerede to timer og seks minutter forsinket fra Oslo lufthavn da det tok av. En passasjer som VG har vært i kontakt med, forteller at passasjerene om bord fikk beskjed om at flyet var forsinket på grunn av en teknisk feil. Flyet lettet likevel klokken 19.26.

– Etter cirka en time i luften fikk vi informasjon om at vi skulle lande i København fordi feilen var tilbake, sier kvinnen, som ikke ønsker navnet sitt på trykk, til VG.

Rundt femten minutter etter skal passasjerene igjen ha fått beskjed om at de heller skulle returnere til Oslo.

– En del om bord var redde, blant annet et barn som satt på raden foran oss. Det føltes kaotisk.

– Et slag under beltet

Trond Nilsen (68) fra Oslo var sammen med kone og venner om bord på flyet til Pisa. Han reagerer på at Norwegian ikke byttet fly for avgangen.

– Jeg synes det er et slag under beltet at de valgte å la det samme flyet som de undersøkte for feil, ta av. Jeg mener de skulle byttet fly da de oppdaget at noe var feil i utgangspunktet, sier Nilsen til VG.

Han berømmer kabinpersonalets innsats i å roe ned passasjerene. De har nå fått beskjed om at et nytt fly skal ta dem med til Pisa klokken 9.30 i morgen tidlig.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder