MESTER: Jonas Garberg-Andresen er ifølge listene den første nordmannen som nådde level 40. Foto: privat

Jonas (24) er Norges beste i Pokémon Go

– Mye tid og dedikasjon ligger bak, sier den første nordmannen som har nådd level 40 i Pokémon Go.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Hvis du tror Pokémon Go-feberen er over, må du tro om igjen. Den største oppmerksomheten har riktignok lagt seg, men landet over finnes det fortsatt svært dedikerte Pokémon-trenere.

Jonas Garberg-Andresen, som også går under Pokémon Go-navnet CptGiovanni, er den første i Norge som har nådd level 40 i det populære spillet, ifølge rankingslistene på internett.

Artikkelen fortsetter under videoen.

– Jeg begynte den dagen det kom ut i USA, det var vel i juli. Jeg visste det kom ut siden jeg hadde sett traileren, sier Garberg-Andresen til VG.

Tom sa opp jobben: – Fått tilbud om å bli profesjonell Pokémon-trener

God trening

Garberg-Andresen er født i 1992, og tilhører dermed generasjonen som vokste opp med Pokémon.

Hans neste mål nå som han har nådd level 40, er å ta alle medaljene i spillet. Han mener han har muligheten for å bli den første i verden til å klare den bragden.

– Det har blitt mye trening av det, og mye gnagsår. Jeg har gått en del kilometer. Det ligger mye dedikasjon og tid bak. Når jeg først setter meg inn i noe, kan jeg konkurrere ganske hardt, sier han.

Artikkelen fortsetter under videoen.

Denne sommeren var folk å se overalt i bybildet, speidende etter Pokémon. Når vinteren kom ble det mer stille.

– Det var litt enklere på sommeren med flere folk. Nå må man gjøre litt mer selv, og samle sammen dem som fortsatt spiller. Men det er fortsatt folk som spiller, selv om hypen har gitt seg, sier han, og legger til at Pokémon Go-brukeren hans nå har kommet seg på Twitter, og startet opp en YouTube-kanal.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder