Fortsatt ingen løsning i TV-striden

Etter snart tre dager med kanalstrid, har partene fortsatt ikke kommet til enighet.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

– Vi kommenterer ikke mer om forhandlingene nå. Vi jobber for å få en avtale, det er ikke noe mer vi ønsker enn at våre kunder skal få opprettholdt sitt TV-tilbud. Vi kommer tilbake til dette når vi har noe å melde, sier informasjonsdirektør i Telenor og Canal Digital, Tormod Sandstø, til NTB torsdag ettermiddag.

– Det er ikke noe nytt, sier Espen Skoland, kommunikasjonsdirektør i Discovery Networks.

Nyttig: Dette har du krav på fra Canal Digital

300 millioner kroner

Discovery Networks la onsdag fram et nytt tilbud til løsning, men ingen av partene har ønsket å kommentere hva dette innebærer. Ifølge Dagens Næringsliv skal det opprinnelige prisforlangende fra Discovery utgjøre en prisøkning på nærmere 300 millioner kroner i løpet av fem år.

TV-BISTAND: For å bøte på skaden leide YLVIS-programmet Youngtorget i Oslo tirsdag kveld. De betraktet stuntet som «nødhjelp til Canal Digital-ofrene». Her er Bård Ylvisåker på storskjermen. Foto: Terje Bendiksby , NTB scanpix

Konflikten har nå også ført til engasjement i Stortinget. Arbeiderpartiets mediepolitiske talsperson Arild Grande har sendt et skriftlig spørsmål til forbrukerminister Solveig Horne (Frp) der han uttrykker bekymring for norske forbrukeres rettigheter i det norske TV-markedet i kjølvannet av konflikten.

Bakgrunn: 2,8 mill. mistet TVNorge-kanalene

Vil ha mer fleksible løsninger

Grande ber regjeringen om å vurdere tiltak som legger til rette for mer fleksible kjøpsmuligheter for kundene.

Det var ved midnatt natt til mandag at kanalpakken til Discovery for kabel- og satellittkunder forsvant hos Canal Digital og hos Viasat, fordi partene ikke klarte å bli enige om en ny avtale for kanalpakken som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder