STOPPER I SEKS UKER: Det meste av togtrafikken gjennom Oslo blir innstilt i seks sammenhengende uker i sommer fra 24. juni. Bildet viser tog og trafikk langs E 18 Drammensveien ved Vækerø i Oslo. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:

Togpassasjerene loves bedre sommer enn i fjor

Togpassasjerer som må kjøre buss for å komme til og fra Oslo i sommer, skal få en bedre hverdag enn de fikk i fjor sommer, lover Jernbaneverket og Vegvesenet.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Tusenvis av passasjerer ble i juni i fjor rammet av dårlig samordning mellom vesen og verk, da nesten all togtrafikk til og fra Oslo S ble stengt i seks uker sammenhengende på grunn av et storstilt oppgraderingsarbeid.

Også i år skal det oppgraderes, både på jernbanen gjennom Oslo og på selve Oslo S.

Konsekvensen blir at jernbanen gjennom hovedstaden vil bli stengt mellom Skøyen og Bryn/Lillestrøm i seks uker, fra 24. juni til 6. august.

Og i likhet med i fjor skal det også denne sommeren gjøres vedlikeholdsarbeid på E6.

- Men denne gangen er Jernbaneverk og Vegvesen bedre samordnet, sier trafikkdirektør Bjørn Kristiansen i Jernbaneverket.

Flere tiltak

Han sier flere tiltak er truffet for å minimalisere problemene for de reisende. Vedlikeholdsarbeid som innebærer at E6 stedvis blir en flaskehals, utsettes til en uke etter at togtrafikken er innstilt.

Trafikken får på den måten bedre tid til å tilpasse seg den ekstraordinære flåten av busser som må settes inn for å gi reisende et alternativt kollektivtilbud.

LOVER BOT OG BEDRING: Trafikkdirektør i Jernbaneverket, Bjørn Kristiansen, sier Vegvesenet og Jernbaneverket er bedre samordnet denne sommeren. Togpassasjerer som blir nødt til å kjøre buss i sommer, skal få en bedre hverdag enn de fikk i fjor sommer. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix Foto:


I tillegg treffes flere tiltak i Oslo. Blant annet er en midlertidig vei og et bussavstigningssted anlagt som ett av tiltakene, sier Kristiansen.

Ikke Østfoldbanen

Passasjerer på Østfoldbanen blir ikke berørt av arbeidet denne gangen. Alle Østfoldbanens tog vil gå som vanlig til og fra Oslo S.

Men øvrige passasjerer som skal til eller via Oslo med NSB og NSB Gjøvikbanen, må forberede seg på å kjøre buss og/eller T-bane på deler av strekningen i perioden.

23.000 bussavganger må til for å ta unna trafikken gjennom Oslo i de seks ukene jernbanen er ute av drift, ifølge NSB.

Passasjerene som har NSB-billett på strekningen Bryn-Oslo S-Nationaltheatret og Grefsen-Oslo S kan benytte T-bane. På de øvrige strekningene blir det satt opp busser.

Flytogpassasjerer

Flytogpassasjerer får tilbud om buss mellom Drammen og Lillestrøm, og flytog fra Lillestrøm til Oslo lufthavn. Prisen vil bli kuttet til 130 kroner, uansett hvor du reiser fra, lover administrerende direktør i Flytoget, Linda Bernander Silseth.

Flytoget setter opp egne busser fra Stasjonene Drammen, Asker, Sandvika, Lysaker, Skøyen og Oslo S.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder