DÅRLIG STEMNING: Carl I. Hagen sier det er et ikke-eksisterende forhold mellom han og Frp-leder Siv Jensen. Her er de på Frps valgvake på Tjuvholmens Sjømagasin 12. september. Foto: SCANPIX

Carl om forholdet til Siv: - Hvilket forhold?

(VG Nett) Carl I. Hagen karakteriserer forholdet med Siv Jensen som en «isfront» etter han ble vraket som medlem til Nobelkomiteen.

ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

Onsdag avslørte VG at Carl I. Hagen trekker seg som leder av Frps seniorgruppe. Årsaken er at han bare fikk seks stemmer da han ble foreslått som kandidat til Nobelkomiteen på Frps gruppemøte.

Hagen karakteriserte behandlingen av sine egne som en «ydmykelse», pakket umiddelbart sakene sine på kontoret på Youngstorget - og trakk seg umiddelbart som eldregeneral for partiet.

VGTV: - Jeg har ikke fortjent dette

Frp-ikonet tok også et oppgjør med Siv Jensen og partiledelsen i et brev hvor han går langt i å antyde at ledelsen motarbeidet ham. Overfor VG Nett bekrefter Hagen at forholdet hans til partiledelsen er alt annet enn godt etter gårsdagens gruppemøte.

- Hvordan vil du beskrive ditt forhold med Siv Jensen i dag?

- Det er for tidlig å stille det spørsmålet. Hvilket forhold? Det er intet forhold, sier Carl I. Hagen.

- Vil du kalle det en isfront?

- Det er ingen dum beskrivelse, sier han.

- Hvordan mener du Siv Jensen har opptrådt?

- Jeg vil ikke karakterisere det.

Les også: Rasende Hagen pakket kontoret sitt

- Stygg prosess

I brevet skriver Hagen at Siv Jensen hadde lovet ham vervet i Nobelkomiteen. Men flere stortingsrepresentanter sier til VG at det i realiteten aldri var sannsynlig at Hagen skulle kunne bli valgt til vervet.

- Fikk du en følelse av at valget var avgjort på forhånd?

- Der og da fikk jeg ikke noen inntrykk av det som skjedde. Men i ettertid ser jeg at jeg har blitt utsatt for en stygg prosess, og tatt fra muligheten til å være en kandidat, sier Hagen, og utdyper:

- Jeg synes ikke jeg fortjener den sortien partiledelsen har gitt meg. Jeg synes de kunne orientert meg om det på forhånd og synes det er trist de ikke gjorde det, og at de heller ikke gjorde det mulig for meg å bli med på den valgprosessen ved at jeg ikke ble informert selv om jeg har vedtektsfestet rett til selv å kunne fremme forslag.

UPOPULÆR: Carl I. Hagen har i øyeblikket ikke mye til overs for Frp-leder Siv Jensen. Foto: SCANPIX


- Det er helt greit å ha en debatt om at man ikke vil trekke inn en tidligere stortingspolitiker. Men den debatten må komme i forkant, ikke etter valget er avgjort, sier Hagen.

- Ville du gjort en bedre jobb enn Ytterhorn?

- Det overlater jeg helt til andre å vurdere. Men basert på
våre CV-er tror jeg at jeg har mer å vise til. Jeg har vel litt mer tyngde enn komitelederen, sier Hagen.

- Ikke sannsynlig med retur

Flere eksperter VG har snakket med, tror ikke det er noen vei tilbake i rikspolitikken for Hagen. Det er han enig i.

- Per nå er det ikke det. Jeg skal konsentrere meg om mine oppgaver i bystyret og som leder i Oslo Frp. Men når jeg så til de grader har blitt erklært uønsket av mine egne, ser det ikke sannsynlig ut. Når det er sagt, vet man aldri hva fremtiden bringer, sier Hagen.

- Flere VG Nett har snakket med mener du burde håndtert en slik demokratisk prosess bedre. Hva tenker du om det?

- Hvis kandidaturet var fremmet av valgkomiteen og man hadde tatt en ordentlig debatt i forkant, ville det vært en demokratisk prosess. Dette er ikke det, sier Hagen.

- Jeg blir helt sikkert oppfattet som sutrete av veldig mange nå, men det tar jeg med knusende ro. Alt det stygge som kan sies om et menneske, har vært sagt om meg. Jeg har grått en god del siden onsdag, sier Hagen til NTB, og legger til:

- Dette er en helt tydelig beskjed til meg; du er uønsket, Carl. Vi vil ikke ha deg med lenger. Og da skal ikke jeg tvinge meg på dem heller.

Jensen: Demokratisk prosess

Partileder Siv Jensen synes det er trist at Carl I. Hagen føler seg ydmyket etter at han ikke nådde opp som partiets representant i Nobelkomiteen.

- Dette handler om at vårt sittende medlem i Nobelkomiteen, Inger-Marie Ytterhorn, ønsket å fortsette. Denne saken ble behandlet i en helt ordinær, demokratisk prosess i vår stortingsgruppe, sier Frp-leder Siv Jensen til NTB.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder