Fikk hjelp av eks-mann og reklameguru

INNENRIKS

Statsminister Jens Stoltenbergs nære venn, Kjetil Try, har vært en sentral rådgiver for eks-kona Ingunn Yssen i konflikten med LO-lederen.

Publisert: Oppdatert: 09.02.07 13:18

Try bekrefter overfor VG at han har gitt Yssen råd.

- Jeg har gitt henne noen råd underveis. Det skulle bare mangle. Vi har vært gift i 17 år og har et barn sammen. Vi er gode venner, og det er private årsaker til at jeg har gjort det, forteller Try til VG.

Han vil ikke gå innpå hva slags råd han har gitt til sin eks-kone gjennom hele prosessen.

Try har i nærmere tyve år vært en sentral mann for Arbeiderpartiet. Han har laget reklamekampanjene for Arbeiderpartiet før en rekke valgkamper. Han er god venn med flere av de mest sentrale regjeringstoppene, som utenriksminister Jonas Gahr Støre og statssekretær ved statsministerens kontor, Morten Wetland.

Rådgiver for Stoltenberg

Foruten å være statsministerens nære venn siden gymnasdagene, er Try en sentral rådgiver for statsministeren i spørsmål om profilering og kommunikasjon.

Try avviser overfor VG at han skal ha gitt Stoltenberg råd om den betente konflikten mellom LO-lederen og hennes nære medarbeider gjennom flere år.

Try kjenner også LO-lederen privat. Da Yssen og Try var gift var de på badeferie i Bulgaria sammen med Gerd-Liv Valla, tidligere partisekretær Solveig Torsvik og stortingsrepresentant Håkon Blankenborg.

Her kan du lese mer om