Kjærestepar omkom: Familiene sørger sammen

Politiet har frigitt navnene på de omkome

MÅLØY (VG) Familiene til kjæresteparet som omkom i en utforkjøring i Selje onsdag, samlet seg lørdag for å sørge i fellesskap.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Det forteller leder for Innvandrersenteret i Flora kommune, Arild Melvær, til VG.

– Det har kommet venner og bekjente fra hele Sogn og Fjordane for å være sammen med familiene, og vi har skaffet lokaler slik at de kan samles og sørge i sine respektive miljø. Lørdag hadde de en felles samling, og det tror jeg også de skal ha i kveld, sier Melvær.

Politiet friga søndag kveld navnene. Det var 19 år gamle Wahid Babaie og 18 år gamle Ida Tahooni Kivi som omkom i utforkjøringen.

Både gutten og jenta var fra Flora kommune, men begge var elever ved Måløy videregående skole og bodde på hybel i Måløy.

Les også: Bilen har trolig sunket med en gang

Melvær sier at den 19 år gutten Wahid Babaie og hans familie kom til Norge som flyktninger fra Afghanistan for fem år siden, og at de senere fikk opphold her.

Eldst av tre søsken

– Han var eldst av tre søsken. Moren er enke, og dødsfallet til sønnen har gått hardt inn på henne. Moren var på mange måter avhengig av ham, ikke minst i forbindelse med praktiske ting, sier han.

18 år gamle Ida Tahooni Kivi kom til Norge som iransk overføringsflyktning fra en leir i Tyrkia for to-tre år siden. Ifølge Melvær har hun foreldre og flere søsken i Norge.

Melvær sier at den tragiske ulykken preger både innvandrermiljøet og ungdomsmiljøet i Flora.

– Det er mange som er oppriktig lei seg, sier han.

Ulykken skjedde da kjæresteparet skulle vise to bekjente vei fra Selje til Måløy sist onsdag. Ved Røyrvikneset i Selje kom bilen opp på en støpekant og havnet i sjøen. Den ble funnet på ni meters dyp.

SLO ALARM: En kvinne som oppdaget disse skrapemerkene på støpekanten, førte til at ulykkesbilen ble funnet. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Har avhørt ungdommer

Etterforskningsleder Øystein Ruud ved politiets driftsenhet i Nordfjord sier til VG at politiet har avhørt de to bekjente av kjæresteparet, som kjørte bak bilen som havnet i vannet.

– De har forklart at de kom bort fra hverandre, og at de regnet med at bilen hadde kjørt fra dem. De hadde ikke avtalt å treffe hverandre etterpå, men skulle ta forskjellig retning i et kryss like før avkjørselen til Måløy. Det forklarer en god del i forhold til at de ikke slo alarm senere, sier Ruud.

Ruud sier at politiet har som utgangspunkt at dette var en ren trafikkulykke.

– Ut fra det vi vet nå, har vi ikke grunn til å tro noe annet.

– Hva vet politiet om årsaken til ulykken?

– Det er ikke avklart. Her vil rapporten fra ulykkeskommisjonen i Statens vegvesen være en viktig faktor.

FLAGGET PÅ HALV STANG: Karl Ottar Rundereim er rektor ved Måløy videregående skole. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Politiet har også avhørt et tredje vitne i saken, en bilfører som observerte de to bilene.

– Jeg ønsker ikke å si hva dette vitnet har forklart, sier Ruud.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder