PÅ FEST: Den 18 år gamle gutten forteller at han var på fest i huset til den nå overgrepssiktede legen. Foto: Trond Solberg, VG

Vitne: - Vennen min ble dopet ned og voldtatt

(VG Nett) Den 55 år gamle tidligere legen er siktet for å ha dopet ned ofrene sine og for å ha voldtatt dem brutalt i sitt eget hjem i Oslo.

Den nå overgrepssiktede mannens angivelige siste overgrep skjedde i hans egen leilighet på Majorstuen i juni i fjor.

Da skal han ha han invitert en vennegjeng i slutten av tenårene på besøk. Samme vennegjengen skal også sommeren året i forveien ha besøkt 55-åringen i hans leilighet.

Det forteller et vitne i overgrepssaken i et intervju med VG.

- Kjenner seg ikke igjen

Den tidligere legen er blant annet siktet etter straffelovens §192 b. Politiet har tidligere sagt at de mistenker at han har dopet ned personer og så forgrepet seg på dem.

Han kjenner seg ikke igjen i siktelsen og erkjenner ikke straffskyld, ifølge hans nye forsvarer Johnny Veum.

Han sier mannen har vært fengslet i syv måneder, og ikke har fått lest sentrale dokumentene i saken, som er klausulert av politiet.

- Derfor har han neppe kjennskap til det vitnet forteller, og det er vanskelig for ham å gi en kommentar.

Dro fra festen

- Vi ble servert så mye alkohol vi ville og vi kunne få mat og snacks. «Mitt hjem er deres hjem», sa han. Han fremsto jo som veldig hyggelig og oppmerksom. Vi hadde ingen grunn til ikke å stole på ham, sier 18-åringen VG har snakket med.

Har du tips eller innspill til VG? Kontakt VGs journalister her

Han forteller at flere av deltakerne ble svært beruset utover kvelden, og 18-åringen valgte til slutt å forlate festen. Dagen etterpå ble han oppringt av en av sine venner fra festen.

- Han fortalte at han var blitt voldtatt av siktede kvelden før. Jeg skjønte ingenting og ble helt satt ut.

- Da jeg snakket med ham etterpå fortalte han at han var blitt dopet ned. Han var lammet i kroppen, men klarte å være bevisst. Han fikk med seg alt som skjedde, blant annet at 55-åringen også skal ha tatt bilder av ham. Det må ha vært helt grusomt, sier vitnet

- Merkelig

Også en annen venn av 18-åringen skal ha blitt voldtatt av den tidligere legen samme natt.

Første gangen vennegjengen var på besøk i leiligheten til 55-åringen ble de også servert sprit, ifølge 18-åringen. Da skal den nå overgrepssiktede mannen ha bedt ungdommene spille klespoker med ham.

- Jeg reagerte på det og syntes det var merkelig at en som var godt over 50 år gammel skulle spille klespoker med en gjeng ungdommer i tenårene. Derfor gikk jeg ut på balkongen og fulgte heller med på spillet på avstand, sier 18-åringen til VG.

Vitnet sier den 55 år gamle mannen var svært ivrig etter å ta bilder av festgjestene sine.

- Han tok veldig mange bilder av oss med kameraet sitt. Det var også en av grunnene til at jeg var skeptisk til å spille klespoker. Kameraet sto fremme på bordet hele tiden, vendt mot oss, sier den unge mannen.

Han sier at han forteller om overgrepene til VG for å kunne advare andre ungdommer.

- Selv om du kanskje tror at folk er til å stole på, så må du aldri la andre lage drinkene dine. Det kan være farlig, og du vet ikke hva du begir deg ut på. Og jeg skjønner at det kan virke fristende med gratis drikke, men du kan sette deg selv og andre i fare, advarer han.

Beslagla bilder

Politiadvokat Hilde Strand sier politiet har beslaglagt 15-20.000 bilder fra den overgrepssiktede mannens datamaskin, fotoapparat og minnekort.

- Vi gjennomgår nå beslaget for å se om det er fotografert straffbare forhold, sier Strand.

Bistandsadvokat Birgit Vinnes representerer de to guttene som skal ha blitt utsatt for voldtekt i juni.

- Det er varierende hvordan mine klienter har det i ettertid. Noen av dem sliter betydelig med psykiske ettervirkninger, sier Vinnes til VG.

Hilde Strand i politiet bekrefter også at de jobber etter spor om neddopping av ofrene.

- Vi har gjort undersøkelser med tanke på å se om det er brukt medikamenter, sier Strand.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder