DREPT: Birgitte Tengs ble drept like ved sitt hjem i Kopervik på Karmøy natt til 6.mai 1995. Foto: PRIVAT

Ikke ny etterforskning i Tengs-saken

Vi har ikke satt i gang noen storstilt ny etterforskning i Birgitte Tengs-saken, sier politiadvokat Thor Buberg Haugaland og Sunnhordland politidistrikt.

Artikkelen er over 11 år gammel

- Riktig nok foretar politiet en del avhør og undersøkelser omkring konkrete tips som er kommet inn, men dette er et rutinemessig arbeid som er helt vanlig i uløste saker, opplyser Buberg til Haugesunds Avis.

- Dette er et arbeid som har pågått helt siden i fjor sommer, parallelt med håranalysene som er foretatt i Østerrike, understreker han.

- Ingen av de undersøkelsene politiet har foretatt siden 2001, da jeg kom inn i saken, rokker ved frifinnelsen. Gjerningsmannen er fortsatt ukjent, det slo jeg også fast i min rapport i 2003 etter to års gjennomgang av saken, sier Buberg.

Det er fetterens advokat Arvid Sjødin, svært tilfreds med.

- Det er første gang politiet konkluderer så direkte med at saken har en ukjent gjerningsmann, og at det ikke finnes bevis som rokker ved frifinnelsen i 1998, sier Sjødin.

Han er glad for de etterforskningsskritt som nå tas, men mener dette burde vært gjort for mange år siden.

- At søskenbarnet, samtidig som han ble frifunnet, likevel ble dømt til å betale erstatning til Birgittes foreldre, har vært en ulykke for drapsetterforskningen. Dommen ga politiet et pusterom som blokkerte en fortsatt jakt etter den rette drapsmannen, mener forsvareren.

Fetteren har to ganger tidligere forgjeves bedt om at erstatningsdommen blir vurdert på nytt av retten. Nå har saken ligget på vent i lang tid i Agder lagmannsrett i påvente av politiets etterforskningsskritt og de nye håranalysene i Østerrike, som konkluderte med at begge de to analyserte hårene mest sannsynlig var Birgittes egne.

Birgitte Tengs ble funnet drept på Karmøy i mai 1995.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder