KAN AVGJØRES I DAG: Coop skal allerede i dag begynne å vurdere om de skal fortsette gigantavtalen med Petter Northug etter promilleulykken. Bryter Coop avtalen, kan Northug tape 30 millioner kroner. Foto: NED ALLEY/NTB

Sponsorene holder krisemøte om Northug

De fleste krisemøtene er ferdig, og VG har pratet med flere av sponsorene: De har fremdeles ikke tatt noen avgjørelser.

  • Marie Kingsrød

Etter promilleulykken kan Northug risikere tape millioner i tapte inntekter.

- Vi skal vurdere hva vi vil gjøre. Det er alvorligheten i det som har skjedd som fører til at vi må revurdere samarbeidet med Northug. Men det må ta den tiden det tar, sier pressekontakt i Coop, Kristin Paus, til VG.

Coop er Northugs hovedsponsor. Brytes gigantavtalen mellom langrennsstjernen og Coop, kan Northug tape opptil 30 millioner kroner.

De vil ikke la seg stresse til å ta en avgjørelse.

- Som sagt må det ta den tiden det tar. Men vi begynner nok å vurdere hva vi skal gjøre i dag, sier Paus.

VG var senest i kontakt med Coop sent i formiddag, og da hadde de ikke tatt noen nye avgjørelser.

I kontakt med management

Audi, som sponser Northug, startet i dag tidlig et krisemøte om hvordan promillekjøringen vil påvirke videre samarbeid. De ble ferdig med møtet sent i formiddag, og VG har også vært i kontakt med dem etter møtet: Ingen avgjørelser ble tatt.

- Etter møtet har vi kommet i dialog med managementet til Northug. De skal bruke den tiden de trenger til å summe seg, så skal vi sette en beretning til dem når det er tid for det, sier informasjonssjef i Audi, Marius Tegneby.

- Hva pratet dere om på møtet og i dialogen med Northugs managment?

- Det er naturlig at det foreløpig er mellom oss. Northug, og de som sitter nærmest han, må få tid til å summe seg, sier han.

- Når vil dere at det skal bli tatt en avgjørelse på hva som skjer?

- Ting bør komme frem i nærmeste framtid.

Las Vegas-tur kan avlyses

VG har i dag også vært i kontakt med Vi Menn som sponser langrennsløperen. Etter et møte på tre timer besluttet de å fortsette å sponse Northug.

Ingen avgjørelse tatt

VG har også vært i kontakt med sponsoren Red Bull, som heller ikke har bestemt seg for hvordan de skal forholde seg til videre samarbeid. De har få kommentarer til saken.

- Vi har ikke tatt noen avgjørelse på hva vi skal gjøre ennå, sier presseansvarlig i Red Bull Kristian Kjelman, til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder