USKADET: Både Petter Bøgeberg Pedersen og Bjørn Moe kom fra sammenstøtet med den løpske campingvognen uten større skader. FOTO: PRIVAT

- Vi har vært utrolig heldige

(VG Nett) To kompiser fra Vesterålen var på vei hjem da en løpsk campingvogn traff bilen de satt i. - Som tatt fra en actionfilm, sier Bjørn Moe.

ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

De to kompisene Petter Bøgeberg Pedersen og Bjørn Moe var natt til lørdag på vei fra Tromsø hjem til Vesterålen. Ved Lødingen i Nordland møtte de en bil med en campingvogn bak, og sjåfør Pedersen så at vognen var litt i ubalanse.

- Så falt campingvognen av, forteller 18-åringen til Bladet Vesterålen.

Gnistene sprutet da den løpske campingvogna kom dundrende mot bilen til de to kompisene.

- Scenen som utspilte seg, var som tatt rett fra en actionfilm. Jeg rakk å stramme beltet og spenne kroppen. Så smalt det, sier passasjer Bjørn Moe til avisen.

Bak rattet prøvde Pedersen å treffe campingvognen der den så mykest ut.

- Det gikk ikke an å unngå å treffe campingvognen, sier han.

I neste øyeblikk sto bilen deres langt inne i campingvognen. De to guttene kom seg ut så fort som mulig, og slapp unna uten større skader.

- Vi var helt uskadde. Det vil si, vi er litt forslåtte og mørbanket, men ingen seriøse skader. Vi har vært utrolig heldige. Ikke å dø på den måten. Ikke ennå, jeg har et par ting jeg skal gjøre først, sier Pedersen til Bladet Vesterålen .

Ifølge Nordlys vil ikke politiet etterforske saken.

- Dette ser vi på som et hendelig uhell, men det er klart at det oppleves traumatisk for de involverte. Heldigvis er campingvogner laget av et mykt materiale, sier operasjonsleder i Midtre Hålogaland politidistrikt, Paul Gunnar Helland til Nordlys.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder