TILTALT: Den tidligere danseren har jobbet med flere kjente TV-programmer, og beskriver seg selv som en «multikunstner». Her opptrer han i forbindelse med festivalen Oslo Pride i 2002. Foto:GØRAN BOHLIN,

Forlot rettssalen i tårer under TV-danserens forklaring

OSLO TINGHUS (VG) TV-danseren nekter for å ha voldtatt sin tidligere kollega i Spania. – For meg så oppfattet jeg aldri at det var mot hennes vilje.

 • Cathrine Ekehaug
 • Eivind Lindkvist Johansen

Artikkelen er over fem år gammel

37-åringen som er tiltalt for ni voldtekter i perioden mellom 2002 og 2013 forklarer seg fredag i retten.

Det første overgrepet han må svare for i retten i dag skal ha blitt begått mot en tidligere kollega, en norsk kvinne han jobbet med i et norsk firma sør i Spania.

Da 37-åringen begynte å forklare seg ble det for mye for kvinnen, som forlot rettssalen gråtende.

– Jeg klarer ikke å høre stemmen hans, forklarte hun til Nettavisen etter at 37-åringen hadde snakket ferdig.

Kvinnen har tidligere forklart at hun fryktet han skulle bli voldelig hvis hun gjorde motstand.

37-åringen har hevdet at han og kvinnen hadde frivillig sex, og nekter straffskyld.

– Det var ikke frivillig. Det var ikke i nærheten av frivillig, forklarte kvinnen i retten torsdag.

Kvinnen har forklart at tiltalte inviterte henne hjem til leiligheten sin på det spanske feriestedet, hvor de to skulle se på film sammen.

I leiligheten skal kvinnen ha blitt utsatt for et overgrep. Kvinnen forklarer at hun ble holdt fast og opplevde 37-åringen som truende.

Nekter for vold og trusler

Ifølge 37-åringen var det snakk om frivillig sex. Han forklarer at de to skal ha pratet om løst og fast etter at kvinnen ankom leiligheten hans, og at de hadde en lett og flørtende tone.

– Etter hvert gikk flørtingen over til klining og roting, sier han.

Han hevder videre at fornærmede ønsket å gå til et mørkere rom, da persiennene i stua var oppe og gardinene var lyse og gjennomsiktig og hevder de hadde frivillig sex.

– Jeg oppfattet aldri at det var mot hennes vilje, sier han.

Tiltalte nekter for at han var hardhendt på en måte som kan føles som noe vondt eller ha ha brukt vold eller tvang.

Nekter for voldtekt av venninne

Etter retten kom sammen igjen etter pausen måtte tiltalte svare for overgrep begått mot sin tidligere samboer og hennes venninne.

TV-danserens tidligere samboer fortalte torsdag i retten om et mishandlingshelvete, hvor hun skal ha bli utsatt for voldtekter ogtorturvold. Venninnen til den tidligere samboeren skal ha blitt voldtatt av 37-åringen i forbindelse med et helgebesøk i Oslo i januar 2009. Forholdet er en del av tiltalen mot TV-danseren.

Utspørringen fra aktor startet med den tidligere samboerens venninne, som tiltalte nektet for å ha hatt intim kontakt med.

Den tidligere samboeren har forklart hun og venninnen ble uvenner etter at han skal ha voldtatt venninnen i januar 2009.

– Han satte oss veldig opp mot hverandre, jeg trodde på løgnene hans. Han var så overbevisende at jeg trodde det venninnen min sa ikke var sant. Jeg trodde hun bare var sjalu, forklarte den tidligere samboeren i retten torsdag.

Tiltalte hevder han ikke kan huske om han har sagt til sin tidligere samboer at venninnen hennes var forelsket i ham, eller om han visste på tidspunktet at disse to var blitt uvenner.

Sier badekartortur aldri fant sted

Største delen av tiltaltes forklaring dreide seg om forholdet hans til sin tidligere samboer. Hun forklarte torsdag at de to bodde sammen fra februar til oktober 2009.

Tiltalte selv hevdet at de ikke var avklart hverken kjærester eller samboere i starten, men at hun var så ofte hos ham at hun kan betegnes som samboer.

- Hun ville veldig gjerne være kjærester, og hun var så ofte hos meg at jeg skjønner hvorfor hun oppfattet det slik, hevder tiltalte.

Han beskriver forholdet mellom de to som et forhold som hadde en bra begynnelse, som fikk en dårlig slutt.

Ifølge tiltalen skal 37-åringen jevnlig ha sparket og slått henne. Han skal ved flere anledninger truet henne ned i et badekar fylt med glovarmt vann og holdt henne nede.

- Dette har ikke skjedd. Men hun var glad i å ta varme bad, hun tok lange bad, sier tiltalte til dette.

Hevder alt er løgn

Kvinnen forklarte torsdag at hun har oppsøkt lege og sykehus flere ganger. Ifølge tiltalen skal 37-åringen ha voldtatt henne flere ganger i løpet av den perioden de to bodde sammen.

- Hun har beskrevet det seksuelle mellom dere, hardhendt sex, vold og voldtekter. Stemmer dette, spør aktor den tiltalte 37-åringen.

- Ikke noen voldtekter. Ikke noe hardere enn hva hun har satt som premisser for hva som var greit for henne, svarer tiltalte.

- Hva satte hun som premiss?

- Var det noe hun ikke likte og hun sa nei, så stoppet jeg.

- Så alt hun har sagt om voldtekter og vold, alt det er løgn?

- Ja, svarer 37-åringen.

Tiltalte skal ifølge den tidligere samboerens forklaring ha truet henne med at han kjente torpedoer og andre kriminelle, og at disse ville ta henne hvis hun gjorde noe som var galt etter hans bok. Det skal ha skjedd både mens de var samboere og etter at hun gikk fra ham.

Også dette hevder tiltalte er løgn.

- Jeg kjenner ingen torpedoer, sier han.

Skal ha dopet ned og voldtatt

Flere av de voldtektene 37-åringen er tiltalt for skal ha skjedd ved at mannen dopet ned kvinnene med bedøvende midler som han la i alkohol, som senere ble servert til kvinnene.

En britisk kvinne ble ifølge tiltalen dopet ned og voldtatt i 37-åringens leilighet i Oslo i mai i fjor. Hun fikk kontakt med mannen gjennom nettstedet Couchsurfing, der reisene kan tilby eller søke om gratis private bosteder i landene de besøker.

En annen voldtekt skal ha skjedd inne på et Burger King-toalett i Karl Johans gate i Oslo. Ifølge tiltalen dyttet 37-åringen kvinnen inn på toalettet, før han truet henne på livet og gjennomførte voldtekten.

Mer om

 1. Krim

Flere artikler

 1. TV-danserens tidligere samboer vitner i retten: – For meg så er han et monster

 2. Ekssamboeren til voldtektstiltalt TV-danser: «En vakker dag ville han bli tatt. Den dagen skulle jeg stå der og fortelle alt.»

 3. TV-danser dømt til 15 års forvaring

 4. TV-danser skal ha dopet ned og voldtatt to venninner: – Husker ingenting før jeg våknet i sengen og så ham over venninnen min

 5. TV-danser tiltalt for ni voldtekter:
  - En mester i å manipulere

 6. TV-danser (37) tiltalt for ni voldtekter: Kvinne forklarte at hun måtte roe ned barna sine mens hun ble voldtatt av TV-danseren

Fra andre aviser

 1. Mann dømt til ni års fengsel for voldtekt og vold mot to kvinner

  Fædrelandsvennen
 2. Pirattaxisjåfør (38) tiltalt for voldtekt

  Bergens Tidende
 3. Tiltalt for voldtekt mens barna sov ved siden av

  Aftenposten
 4. Voldtektstiltalt TV-danser hevder britisk tobarnsmor ble fornærmet da han avviste henne

  Aftenposten
 5. TV-danser (37) tiltalt for ni voldtekter - skal ha dopet ned, truet og brukt vold mot flere av ofrene

  Aftenposten
 6. TV-danser nekter straffskyld for ni voldtekter

  Fædrelandsvennen

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder