JUBELGJENG: Redaksjonell prosjektleder, Henrik Odiin, teknisk prosjektleder Hanne Ajer, utvikler, Espen Volden og journalist Rune Thomas Ege fikk alle heder under onsdagens NONA13. Foto: FRODE HANSEN

VG fikk pris for å ha fornyet nettet - igjen

(VG) VG stakk av med prisen for årets nettprosjekt. Norges største database over brannbiler fikk hederlig omtale.

Fredrik Svendsen
ARTIKKELEN ER OVER SEKS ÅR GAMMEL

Onsdag samlet norske nettmedier seg for å lære av hverandre - og for å dele ut priser. VG vant prisen for beste nettprosjekt for VG Direkte.

Prisen ble delt ut av Norwegian Online News Association (NONA) under arrangementet NONA13 i Oslo onsdag. NONA er et forum for nettmedier i Norge.

I begrunnelsen fra juryen får VG Direkte skryt for å kombinere alle nettets styrker i én pakke og for å ha fornyet nettet.

- Dette setter vi høyt, spesielt siden det er delt ut av kolleger med høy kompetanse fra hele landet. VG Direkte er et viktig verktøy for oss både nå og i fremtiden. Det viser seg også at brukerne setter stor pris på dette, sier redaksjonssjef Espen Langfeldt Olsen i VG Mobil.

- Et logisk steg videre

VG Direkte ble utviklet for fullt av VG i forkant av 22. juli-rettssaken i 2012. Verktøyet gir brukerne mulighet til å få stoff fra flere kilder samtidig. VGs journalister gir direkte oppdateringer og svarer på spørsmål fra brukerne samtidig som det vises levende bilder eller annet innhold.

Siden rettssaken har VG Direkte blitt brukt til alt fra å følge Justin Biebers dager i Norge til Magnus Carlsens vei mot sjakk-VM.

PRISVINNER: Verktøyet VG Direkte vant prisen for årets nettprosjekt under NONA13 onsdag. Her er verktøyet på siste dag av 22.juli-rettssaken i 2012.


Utvikler Espen Volden er usikker på om verktøyet har fornyet nettet, men at det heller er en naturlig utvikling fra tidligere.

- Det tar nettet et logisk steg videre. Vi så ingen som hadde puttet alt stoffet på samme sted tidligere. Tidligere var forsiden til VG Nett mer schizofren, sier Volden.

- Vi ga brukerne et dilemma der de måtte bestemme hva de skulle se på. Gjennom VG Direkte samler vi alt på samme sted, sier redaksjonell prosjektleder Henrik Odiin.

VG fikk også hederlig omtale for sin database over alle landets brannbiler. Brannbil-oversikten har fått også fått flere priser tidligere.

POPULÆRT: VG har også tidligere mottatt priser for den unike oversikten over alle landets brannbiler.

- Dette er veldig kult. Det er utrolig gøy at noe så smalt som gamle brannbiler favner så bredt, sier VG-journalist Rune Thomas Ege som sto bak ideen.

Fikk inn 1400 bilder av brannbiler

Målet med oversikten var å gi VGs lesere et inntrykk av beredskapen i norske kommuner. Problemet med beredskap er at det lett blir for abstrakt ifølge Ege. Løsningen var da å ta tak i noe alle har et forhold til, nemlig brannbilen.

- Det er brannbilen som skal redde deg i en bilulykke, hvis det brenner på loftet eller hvis du har fått vann i kjelleren. Det er derfor dette funker, sier Ege.

Se hele oversikten over landets brannbiler her!

I begrunnelsen fra NONA får brannbil-oversikten skryt for å mobilisere leserne og skape diskusjon om kommunenes prioriteringer. I arbeidet med å lage databasen, kjøpte VG inn bilder av de gamle brannbilene. I ettertid skulle det vise seg å være unødvendig.

- Jeg hadde regnet med å få inn noen bilder, men at vi skulle få inn 1300-1400 bilder er bare helt vanvittig, sier Ege.

NRK mottok også mye heder under onsdagens prisutdeling. Kanalen får hederlig omtale både for sin ferske nyhetstjeneste og for nettsiden «NRK Ytring». I tillegg fikk Sindre Østgård, sjef for nye medier i NRK, prisen som årets netthode.

Mediehuset TEK, Sunnmørsposten og Bergens Tidene fikk også hederlig omtale for sine prosjekter.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder