BLIR UTENFOR: Nestleder i Frp, Per Sandberg, har valgt å ikke bli en del av Erna Solbergs regjering. Her er han etter etter fremleggelsen av Høyre og Frps regjeringsplattform på Sundvollen 7. oktober. Foto: FRODE HANSEN/VG
BLIR UTENFOR: Nestleder i Frp, Per Sandberg, har valgt å ikke bli en del av Erna Solbergs regjering. Her er han etter etter fremleggelsen av Høyre og Frps regjeringsplattform på Sundvollen 7. oktober. Foto: FRODE HANSEN/VG

Per Sandberg sier nei til regjering

Sier han fikk tilbud om to statsrådposter

INNENRIKS

Frps nestleder bekrefter at han ikke blir en del av Erna Solbergs regjering, men avviser at han har blitt vraket.

Publisert: Oppdatert: 15.10.13 22:42

Til Adresseavisen sier nestlederen at han hverken vil bli statsråd eller parlamentarisk leder.

- Det er den samlede belastningen i de siste åtte årene som gjør at jeg har kommet til at det nå vil være best for meg å være vanlig stortingsrepresentant en periode. Jeg trenger rett og slett å sette en fot i bakken, sier Sandberg til avisen.

Pendlet til Troms

Allerede forrige mandag skrev VG at Sandberg kan bli stående uten en statsrådpost.

Tirsdag ettermiddag bekrefter Aftenposten at opplysningene stemmer. Ifølge avisen var det hensynet til familien i Troms som ble avgjørende.

Under regjeringsforhandlingene i Nydalen pendlet Sandberg over 3000 kilometer hver dag. For å komme seg hjem til familien på Senja, tok han første fly fra Bardufoss klokken 06.40 om morgenen, før han returnerte fra Oslo klokken 20.45 samme kveld.

- Fikk to tilbud

Sandberg har ikke ønsket å kommentere saken overfor VG tirsdag ettermiddag. Overfor Adresseavisen avviser han imidlertid at han ble vraket:

- Min partileder hadde nok helst sett at jeg stilte som statsråd, jeg føler meg veldig ønsket i regjering av Siv. Men jeg er kommet til at dette er best for meg nå, sier Sandberg til Adresseavisen.

Nestlederen sier til TV 2 at han fikk tilbud om å bli både justisminister og samdferdselsminister, men at han takket nei.


Sandberg har tidligere blitt trukket frem som en favoritt til oppgaven som parlamentarisk leder. Bakgrunnen at Frp kan ha behov for en erfaren politiker til å lede forhandlingene med KrF og Venstre i Stortinget.

Fulltallig

Tirsdag kveld melder TV 2 at Tine Sundtoft blir miljøvernminister. Dermed er trolig samtlige av statsrådene i Høyre-Frp-regjeringen klare.

Sylvi Listhaug (Frp) blir landbruksminister i Erna Solbergs regjering, slik Trønder-Avisa meldte tidligere tirsdag.

Tidligere i dag meldte NRK at Ine Eriksen Søreide blir forsvarsminister. VG får også bekreftet tirsdag formiddag at 37-åringen overtar Forsvarsdepartementet, etter Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

Her kan du lese mer om