FORFATTER: Tidligere utdanningsminister Trond Giske har skrevet bok om frafall i skolen. Men han var lite interessert i å lytte til Molde Videregående Skole, ifølge rektor Oddvar Overå.

FORFATTER: Tidligere utdanningsminister Trond Giske har skrevet bok om frafall i skolen. Men han var lite interessert i å lytte til Molde Videregående Skole, ifølge rektor Oddvar Overå. Foto:Øyvind Nordahl Næss,VG

Ap-nestlederen på skolebesøk i Molde: Rektor føler seg brukt av Giske

Partifelle: - Kjempeteit av rektor å reagere

Rektor Oddgeir Overå reagerer på at Trond Giske (Ap) kun fulgte med på sin egen mobiltelefon da han var på skolebesøk.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Nå har Trond Giske beklaget sin atferd under besøket.

I et intervju som rektor Oddgeir Overå gjorde med Romsdals Budstikke rett etter Giskes besøk, heter det:

«Det som derimot ikke har imponert Overå denne uken er alskens politikere som i høyt tempo reker rundt på skoler og sykehjem på stemmefiske. Sjøl fikk han stortingsrepresentant Trond Giske (Ap) på døren.

Trykk her for å få siste nytt om valget i VGs valgstudio.

Lat som om du er interessert

– Poenget mitt er at disse politikerne som et minimum i alle fall må late som de er interessert i det vi har å si. Ellers føler man seg rett og slett brukt. Slik følte jeg det etter besøket, sier Overå», skriver lokalavisen.

Overfor VG står rektoren for sine uttalelser:

– Nå har Trond Giske beklaget sin atferd. Det som skjedde er kort fortalt at Giske inviterte seg selv til Molde videregående skole til et 45 minutter langt besøk. Jeg hadde forberedt en presentasjon av hva vi gjør på skolen. Men Giske var overhodet ikke interessert i hva jeg hadde å si. Han fulgte ikke med, var ikke tilstedeværende. Det var som om han var i en annen verden. I stedet satt han hele tiden og så på sin mobiltelefon. Jeg synes det hadde vært greit om han i det minste lot som om han var interessert, sier Overå.

I et oppsiktsvekkende leserinnlegg, signert rektoren, i mandagens papirutgave av Romsdals Budstikke, heter det:

«1. Trond Giske har beklaget sin atferd Molde vgs. 18.08.15.

2. Lokale Ap-ledere var til stede under Giskes besøk på skolen. De har også beklaget Giskes atferd og kan sikkert gi informasjon om hva som faktisk skjedde.

3. Politikere som viser interesse for skole generelt og Molde vgs. spesielt, er hjertelig velkomne til skolen. Gledelig nok kommer politikerne i fylkeskommunens utdanningsutvalg på besøk kommende torsdag.

VG har ikke lyktes i å få en kommentar fra Trond Giske.

– Kjempeteit!

En av dem som var til stede, er Aps varaordførerkandidat i Molde, Sissel Rykhus. Hun er uenig med rektoren.

– Jeg mener dette er helt unødvendig av rektoren. Det er ikke normalt å reagere på denne måten. Det hadde vel vært mulig å gi en tilbakemelding uten å gå offentlig ut med det. Jeg synes dette er kjempeteit, og det frister i hvert fall ikke besøke Molde videregående skole igjen når rektoren gjør slike ting, sier Rykhus.

Molde Aps ordførerkandidat, Frank Sæther, nøyer seg med å si at rektor Oddgeir Overås hadde en overreaksjon.

Slik forklarer Sæther adferden til nestlederen i Ap på landsplan:

Fryktelig travel

- Trond Giske hadde det fryktelig travelt. Dessuten reiste han uten sin sekretær. Han skulle på en utdanningskonferanse etterpå. Derfor ble det masse logistikk for ham. Det er grunnen til at han ble sittende veldig mye og taste på mobiltelefonen sin under besøket, sier Sæther.

Ordførerkandidaten poengterer også at Giske er kjent for å kunne gjøre mange ting samtidig. Han avviser rektors påstand om at Giske ikke fulgte med.

- Samtalen med rektor etter hans foredrag var god. Den viste at Trond Giske hadde fått med seg alt som ble sagt i foredraget. Dette er en liten filleting som er blitt til mange høns, ler Sæther til VG.

Den tredje partifellen som var tilstede, var lederen i Molde Ap, Thorbjørn Myhre, synes det var greit at Giske beklaget.

- Rektor reagerte på en uoppmerksomhet fra Giskes side, som han fortalte om i et intervju med lokalavisen. Jeg synes det var en ren høflighet fra Giskes side å beklage dette, sier Myhre.

VG kommer tilbake med mer.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder