PREGET: Her ankommer Kadra Oslo tingrett. Hun var sterkt preget før hun skulle inn i vitneboksen. Foto: Scanpix

Kadra: - Det skal bli godt å få tilbake livet mitt

OSLO TINGRETT (VG Nett) Gjennom vinduet til rettssalen forsøkte Kadra Yusuf å få øyekontakt med mannen hun mener sparket henne mens hun lå nede.

ARTIKKELEN ER OVER 11 ÅR GAMMEL

VG Nett treffer norsk-somaliske Kadra noen minutter før hun skal inn rettssalen for å vitne mot de tre mennene og to kvinnene som er tiltalt for overfallet mot henne i Møllergata i Oslo sentrum i april.

Fra gangen i tinghuset står hun og ser inn i rettssalen hvor saken mot de fem tiltalte allerede har startet. Kadra forklarer at hun forsøker å få kontakt med mannen hun mener var mest brutal under angrepet - mannen som angivelig skal ha sparket henne flere ganger i hode og kropp mens hun lå nede.

LES OGSÅ:Kadra-siktede beskylder Kadra for løgn

- Det kommer til å bli tøft. Det skal bli godt å bli ferdig med denne dagen og få tilbake livet mitt, sier hun til VG Nett.

Kadra ønsker ikke å kommentere saken utover dette før hun er ferdig med å vitne. Hun er tydelig preget før hun skal inn å vitne, og tar nesten til tårene utenfor rettssalen.

Nekter for å ha overfalt Kadra

Det var i april i fjor at Kadra Yusuf ble overfalt på åpen gate i Oslo sentrum. To dager tidligere hadde den norsk-somaliske kvinnen sagt til VG at Koranens syn på kvinner bør fortolkes på nytt.

LES OGSÅ:- Drapssiktet tiltalt for Kadra-overfall

- Jeg var livredd. Mens jeg lå på asfalten, sparket de meg og skrek at jeg hadde tråkket på Koranen. Flere ropte «Allah-o-akbar» (Gud er stor) og begynte også å si et vers fra Koranen, fortalte Kadra til VG etter overfallet.

Nekter straffskyld

Da rettssaken startet i Oslo tingrett i dag, nektet alle de fem straffskyld for overfallet.

En 24 år gammel norsk-somalier erkjenner at han dyttet Kadra, men nekter for å ha slått eller truet henne.

De to kvinnene som sitter på tiltalebenken er på henholdsvis 21 og 22 år, og begge er opprinnelig fra Somalia.

To av de tre mennene (24 og 23 år) er fra Somalia, mens den tredje mannen (35) er født i Marokko.

LES OGSÅ:Voldsdømt nekter for å ha banket opp Kadra

- Ble dyttet i bakken

Politiet mener at overfallet skjedde 12. april i fjor, utenfor utestedet Sikamikanico i Oslo sentrum, like etter at utestedet stengte ved 03-tiden på natten.

- Der skal det ha oppstått en diskusjon mellom de to kvinnelige tiltalte og Kadra. Det skal ha gått på hennes uttalelser rundt koranen. Dette har utviklet seg til en konfrontasjon, sa aktor Anne Cathrine Christiansen i sitt innledningsforedrag.

Politiet mener at Kadra ble slått og sparket mens hun lå i bakken, av flere av de tiltalte.

Landskjent

Kadra ble først kjent da hun i 2000 ved hjelp av skjult mikrofon i TV-programmet Rikets tilstand avslørte norske imamers forhold til omskjæring.

- Kadra har kommet en rekke uttalelser i media. I denne konkrete saken gikk det på en sak i VG, sa politiadvokaten i retten.

LES OGSÅ:Overfalt fire ganger etter TV 2-dokumentar

Den norsk-somaliske kvinnen har også fortalt politiet at hun ble kalt en vantro og fikk flere trusler med religiøst tilsnitt under overfallet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder