VIL BEHOLDE KRISTEN TIDSREGNING: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil ikke fjerne Kristus fra skolebøkenes tidsregning. Foto: SIMEN GRYTØYR
VIL BEHOLDE KRISTEN TIDSREGNING: Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell vil ikke fjerne Kristus fra skolebøkenes tidsregning. Foto: SIMEN GRYTØYR

Solhjell vil ha «etter Kristus»

INNENRIKS

Kunnskapsminister Bård Vegar Solhjell (SV) vil ikke erstatte tidsregningen «etter Kristus» med «etter vanlig tidsregning» slik en lærebok i RLE-faget gjør.

Publisert:

- Misforstått politisk korrekthet, lyder det fra statsråden i en kommentar til at en lærebok i faget kristendom-, religion- og livssyn fra Cappelen Damm endrer betegnelsen for tidsregning.

Boka «Vi i verden» legger vekt på at faget skal være religionsnøytralt og har derfor endret «etter Kristus» til «etter vanlig tidsregning».

- Jeg har tenkt å fortsette å bruke etter Kristus. Den måten vi omtaler tidsregning på er det ingen grunn til å forandre. Det er en innarbeidet måte som bør bestå, sier statsråden til NTB.

Ikke i strid med læreplan

Forlaget mener at det er riktig å bruke «etter vanlig tidsregning» i forhold til læreplanen.

- Det er en læreplandiskusjon som ligger til grunn. Vi ville ta det nye faget seriøst. Vi har tenkt oss om både to og tre ganger sammen med forfatterlaget, og har kommet til at dette er det riktige i forhold til læreplanen, sa forlagssjef Randi Farbrot til Fædrelandsvennen lørdag.

Solhjell uenig

Forlagssjefens argumenter er kunnskapsminister Solhjell helt uenig i.

- Det er ingenting i læreplanen for det nye RLE-faget som tilsier at det er nødvendig å gjøre en endring. De fleste lærebøkene bruker «etter Kristus» sier kunnskapsministeren.

Han kommer imidlertid ikke til å gripe inn overfor forlaget.

- Vi har ikke lenger noen statlig godkjenningsordning av lærebøker. Terskelen for å gripe inn og forby ting bør være høy, sier Solhjell.