FALT I SJØEN: Mannen i 60-årene ble funnet ved død på Apotekerstranden på Tofte i Hurum kommune. Foto: Lars Akselsen

Falt ut av seilbåten

(VG Nett) En 50 år gammel mann døde etter at han falt ut av seilbåten utenfor Tofte i Buskerud på Kristi himmelfartsdag.

ARTIKKELEN ER OVER TI ÅR GAMMEL

Det ble iverksatt en større leteaksjon etter det klokken 15.45 ble funnet en seilbåt på grunn utenfor Holmestrand. Båten hadde fortsatt seilene oppe, og ved å sjekke GPS-utstyret om bord ble det klart at Oslo-mannen hadde seilt fra hovedstaden med Holmestrand som mål.

Utenfor Tofte hadde imidlertid seilbåten brått forandret kurs, ifølge GPS-utstyret.

- Det ble satt i gang en redningsaksjon ledet av Hovedredningssentralen. Det ble brukt redningsskøyter, Røde Kors-båter og SeaKing-helikopter, forteller operasjonsleder Erik Wendelborg i Vestfold politidistrikt.

En time etter at Vestfold-politiet startet sin leteaksjon, fikk politiet i Buskerud melding om at en død mann var drevet i land på Apotekerstrand enpå Tofte i Hurum kommune.

SeaKing-helikopteret som deltok i leteaksjonen satte kursen mot stranden, og satte ned en redningsmann på stedet. 20 minutter senere ble imidlertid mannen erklært død av ambulansepersonell på stedet.

Politiet bekrefter at avdøde er en 50 år gammel mann fra Oslo. Mannen skal ha vært en svært erfaren seiler, men var kun iført
fleeceklær da han ble funnet.

- Han ble funnet uten redningsutstyr, opplyser Wendelborg.

Det var fint vær, men en del sterke vindkast i området torsdag ettermiddag. Pårørende er varslet om ulykken av politiet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder