Tre brannskadd i ulykke på Risør barneskole

(VG Nett) Seks barn ble vitne til at tre ansatte ved skolefritidsordningen tok fyr og ble skadd da et stormkjøkken eksploderte torsdag ettermiddag.

  • Even Sandvold Roland

Gruppen på ni mennesker var på tur i skogen ved Risør barneskole. De hadde tatt seg en pause for å steke vafler og ha det hyggelig da ulykken inntraff. Rektor Jon Bjørndal forteller til VG Nett at stormkjøkkenet ikke fungerte som det skulle. Etter å ha forsøkt gjentatte ganger å få fyr på primusen eksploderte hele stormkjøkkenet.

LES OGSÅ:Stadig flere elever skades

Rødsprit ble slynget ut, og klærne deres tok fyr. De tre voksne var i forskjellig avstand fra primusen, og en av dem ble hardere skadd. Ingen av barna ble skadet. Bjørndal forteller at en av barna klarte å ringe 113.

- Politi, ambulanse og brannvesen var fort på stedet. Etterpå tok vi oss av barna og foreldrene deres, og tilkalte både skolehelsetjenesten og kriseteam. Vi snakket oss gjennom episoden, og politiet hadde en samtale med barna etterpå.

Vurderer å droppe stormkjøkken

Skolen har brukt denne typen apparater i mange år. Nå sier Bjørndal at de må ta en vurdering på om de vil fortsette å ha stormkjøkken.

- Først må vi få tilbakemelding fra politiet på om det var noe galt med apparatet. Vi skal se på bruken og er selvfølgelig lite lystne til å bruke disse igjen, men vi må få mer detaljer før vi kan ta en beslutning.

LES OGSÅ:Stormkjøkken eksploderte - tre barn skadet

Martin Bøhler, vakthavende lege ved kirurgiavdelingen på Arendal sykehus, forteller til VG Nett at ingen av de tre skadde er livsfarlig skadd.

- Tilstanden deres er grei, ingen er i livsfare. Vi har en til intensivbehandling og er i dialog med Haukland sykehus om mulig overføring. Personen som er til intensivbehandling har alvorlige brannskader. Alle tre er i 40-årene.

Voksne satt ut av spill

Bjørndal forteller at episoden var svært skremmende for barna.

- De voksne skal være de store, sterke som tar vare på barna, men plutselig blir de satt ut av spill og er hjelpeløse. Det var en veldig skremmende opplevelse for dem.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder