ANSATT I ISLAMSK RÅD: Leyla Hasic (32) har markert seg som forsvarer av nikab. Foto: PRIVAT

Nikabkledde Leyla Hasic er Islamsk Råds nye fjes

Islamsk Råd har ansatt Leyla Hasic, som bærer det ansiktsdekkende sløret nikab, for å drive kommunikasjonsarbeid og være brobygger til storsamfunnet.

  • NTB

Artikkelen er over tre år gammel

Den nyansatte administrasjonskonsulenten Leyla Hasic (32) i Islamsk Råd Norge (IRN) har markert seg i samfunnsdebatten som en sterk forsvarer av det heldekkende ansiktssløret, skriver Klassekampen.

Ifølge stillingsbeskrivelsen skal oppgavene hennes være kommunikasjonsarbeid, søknadsskriving og IT-drift. Hun vil ikke kommentere ansettelsen overfor avisen, men viser til generalsekretær Mehtab Afsar i IRN.

Studenten Leyla (31) om nikab-forbud: Vil ødelegge fremtiden for mange

– Hva et menneske har i hodet er viktigere enn det de har på hodet, sier Afsar til Klassekampen. Han mener ansettelsen viser at IRN har en åpen holdning.

Nyansettelsen kommer etter et ønske fra Kulturdepartementet og IRN om at organisasjonen skulle bli flinkere til å ivareta oppgavene som paraplyorganisasjon, fremme samhold blant muslimer og deres tilhørighet til det norske samfunnet.

Regjeringen startet i fjor høst arbeidet med å forby heldekkende ansiktsplagg på norske skoler, høyskoler og universitet. Ap, Venstre, SV, Frp, KrF og Senterpartiet har i Stortinget i høst støttet forbud i skolen – og et forbud kan være på plass i løpet av året.

Sp-landsmøtet: Forby nikab i skoler og høyskoler

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder