FÅR KRITIKK: Flere er kritiske til regjeringens vedtak. Her er statsminister Erna Solberg (H) avbildet i forbindelse med et intervju i VG tidligere i år.
FÅR KRITIKK: Flere er kritiske til regjeringens vedtak. Her er statsminister Erna Solberg (H) avbildet i forbindelse med et intervju i VG tidligere i år. Foto:Roger Neumann,VG

De rødgrønne vil reversere frislipp av midlertidige ansettelser

INNENRIKS

Regjeringen Solberg ønsker å gi generell adgang til midlertidige ansettelser. Skulle de lykkes å få flertall i Stortinget for ordningen, kan den likevel bli kortvarig.

Publisert:

For de rødgrønne partiene lover alle som én å omgjøre vedtaket hvis de blir valgt inn i regjeringskontorene ved neste stortingsvalg, skriver Klassekampen.

– Problemet i Norge er ikke at vi har for få midlertidige ansatte. Det er heller grunn til å tro at vi har for mange. Om de vedtar dette, vil vi gjøre det om dersom vi vinner valget i 2017. Unge mennesker vil ha fast jobb, sier arbeidslivspolitiker Dag Terje Andersen (Ap) til Klassekampen.

Han sier at de først vil prøve å få til et flertall mot forslaget, men hvis det ikke går i det nåværende Stortinget, vil løftet gå videre til valgkampen i 2017.

Også SV og Sp er samstemte i dette spørsmålet.

– Dette er et av de mest provoserende forslagene de har kommet med, sier Sps partiveteran Per Olaf Lundteigen. SV-leder Audun Lysbakken kaller forslaget for «dramatisk dårlig», og både KrF, Miljøpartiet De Grønne og Rødt har sagt ifra om at de er imot forslagene.

Her kan du lese mer om