SAMLET: Medelevene til de to ungdommene som omkom i ulykket samlet seg og la ned roser ved ulykkesstedet lørdag ettermiddag.

SAMLET: Medelevene til de to ungdommene som omkom i ulykket samlet seg og la ned roser ved ulykkesstedet lørdag ettermiddag. Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Sørger etter tapet av medelevene

Rektor: Et sjokk for elever og ansatte

Medelever samlet seg ved ulykkesstedet

MÅLØY (VG) De to personene som ble funnet døde i en bil i Selje fredag kveld, er nå identifisert.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Politiet i Sogn og Fjordane bekrefter at det er de to savnede ungdommene som ble funnet omkommet i en bil på ni meters dyp i Selje fredags kveld.

De to elevene var et kjærestepar som gikk på Måløy videregående skole. Lørdag ble flagget på halv stang på skolen hvor elevene bodde på hybel.

Det var en 19 år gammel mann og en 18 år gammel kvinne som omkom.

Ved 15.30-tiden samlet elever fra Måløy videregående skole seg til en minnestund ved ulykkesstedet.

Politiet og kommunens kriseteam deltok da det ble lagt ned røde roser ved der ulykken skjedde, omkring 15 kilometer fra skolen.

Elvene kom fra de to klassene som nå har fått det bekreftet at to av deres klassekamerater har gått bort.

HALV STANG: Rektor Karl Ottar Rundereim sier at elvene på skolen er preget etter den tragiske ulykken. – Det er et sjokk for elever og ansatte, sier han. Foto: Hallgeir Vågnes , VG

– Vi er veldig preget. Det er et sjokk for elever og ansatte, sier rektor Karl Ottar Rundereim til VG.

Kriseteamet i kommunen er nå på plass for å ta hånd om medelever og venner.

– Jeg har bare hørt positive ting om elevene. De var interessert i skolen og lærevillige. Det har aldri vært noen problem knyttet til elevene, sier Rundereim.

Foto: Hallgeir Vågenes , VG

Funnet etter leteaksjon

Fredag ettermiddag startet leteaksjonen etter de to tenåringene som var meldt savnet av familiene sine. De to hadde sist blitt observert kjørende i en blå Volkswagen Golf på fylkesvei 618 mellom Selje og Måløy onsdag kveld.

Les saken: To funnet døde på ni meters dyp

– De skulle vise noen venner veien fra Selje til Måløy. På et tidspunkt kom bilene ifra hverandre, sier operasjonsleder Espen Gulliksen i Sogn og Fjordane politidistrikt til VG.

Ifølge politiet kommer de to ungdommene fra Florø og bor på hybel i Vågsøy kommune.

– Det er et lite sted hvor alle kjenner til alle. Nå må vi ta vare på hverandre. Dette er fryktelig trist og vi har ingen å miste, sier ordfører Kristin Maurstad til VG.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder