SIKTET: Imran Saber. Foto:,VG

Per Danielsen: Siktet politiker var min medhjelper

Advokat Per Danielsen, som er en av Imran Sabers to forsvarere, opplyser at han har brukt den siktede politikeren
som medhjelper i forbindelse med helerisaken mot Saber.

Silje Løvstad Thjømøe
ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

SABERS ANDRE ADVOKAT: Per Danielsen sier til VG at han brukt den helerisiktede politikeren som medhjelper, og mener han har vært vesentlig for å kunne bevise at det ikke er svarte penger. Foto:Stian Lysberg Solum,NTB scanpix

– Jeg kan bekrefte at politikeren har vært til stor hjelp og nytte med å komme med innspill på privatforbruksberegningen til Saber, fordi han har hatt Saber som ansatt i sin bedrift, sier Per Danielsen.

Han er sammen med Øystein Storrvik en av Sabers to forsvarere i saken der han sammen med en politiker er siktet for grovt heleri.

Imran Saber ble løslatt i går kveld, mens den helerisiktede politikeren fremdeles sitter i avhør da han hevder han ikke kan forklare seg fordi han har taushetsplikt. Politiadvokat Asmund Riegels sa til VG tidligere i dag at politikeren anfører at han har opptrådt som en advokats medhjelper og mener han har taushetsplikt.

– Den begrunnelsen kan han ikke bruke. Han har ingen taushetsplikt i sin egen sak, bare i Imran Sabers sak. Men jeg forstår at politikeren gjerne vil se dokumentene før han forklarer seg når han har opplevd at lite skal til for å bli arrestert.

Mener politiets resonnement er svakt

Politikeren, som også er kjent som forretningsmann, risikerer i dag å bli fremstilt for fengsling.

– Når siktede ikke forklarer seg kan det innebære at politiet er nødt til å fengsle for å hindre bevisforspillelse, sa Riegels til VG tidligere i dag.

Danielsen mener derimot at politiets grunnlag er for tynt.

– Jeg er overrasket over at søkelyset er rettet mot politikeren selv. Jeg har ikke sett spor i noe som helst i denne retning og det er overhodet ikke begrunnet fra politiets side. Foreløpig er dette kun en påstand, men dokumentene er foreløpig ikke tilgjengelig. Å dømme etter det som er blitt kjent, så virker det veldig tynt.

Danielsen sier at han på grunn av politikerens bistand nå er i stand til å svekke politiets resonnement mot Imran Saber.

– Hele resonnement svikter allerede i utgangspunktet fordi politiet mener at Saber startet opp med null penger i lommen, noe man ikke engang vil kunne si om et barnehjemsbarn. Vi har videre gått gjennom post for post og er da i stand til å komme med innvendinger til hele politiets resonnement. I tillegg er det min oppfatning at politiet ikke kan beslaglegge mailutvekslingen mellom politikeren og mitt kontor.

– Polititeorien er vilt spekulativ

Forsvareren påpeker at Saber mener at dette ikke dreier seg om svarte penger.

– Vår konklusjon på en kritisk gjennomgang er at det kun er hvite penger, og politikeren har i stor grad bidratt til denne konklusjonen. Politiets privatforbruksanalyse har store mangler. Vår egen har motsatt resultat, og denne vil først bli fremlagt i rettssaken. Politiet har ikke rett til å se våre argumenter og gjennomgang på forhånd. Derfor kan ikke politiet se mailutvekslingen med min medhjelper, politikeren.

En av politiets hovedteorier er at pengene, som ifølge siktelsen skal ha blitt hvitvasket av politikeren og Imran Saber, stammer fra Nokas-ranet.

– Hva tenker du om polititeorien om at dette er en del av NOKAS-utbyttet?

– Jeg har ikke sett noe som helst bevis for denne vilt spekulative påstanden, og den har oppstått i form av en løs antagelse fra en person som ligger i krig med politikeren av helt andre årsaker.

Danielsen ønsker ikke å si hvem denne personen er eller hva slags grunner som ligger bak «krigen» dem imellom.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder