FIKK STØTTE: Mokhtar Belmokhtar er av algeriske myndigheter utpekt som ansvarlig for terrorangrepet i Algerie. Angrepet fikk verbal støtte fra Profetens Ummah. Foto: Reuters / NTB scanpix

Krever at Islamsk Råd tar oppgjør med Profetens Ummah

Fremtredende muslimer er skuffet fordi Islamsk Råd ikke har tatt offentlig avstand fra Profetens Ummahs støtte til terrorangrepet i Algerie.

ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

- Dette er ikke en liten fillesak. Det er veldig alvorlig når noen støtter en terroraksjon hvor nordmenn blir drept. Her må Islamsk Råd (IRN) være soleklare, sier daglig leder i Monotek, Linda Alzaghari, til Klassekampen.

Hun er aktiv i Rabita, som er en av moskeene som er medlem i Islamsk Råd.

Avisen har snakket med flere kilder tilknyttet moskeer og organisasjoner som uttrykker økende misnøye med at IRN ikke er synlig nok i samfunnsdebatter.

Få dager etter terrorangrepet i Algerie støttet Profetens Ummah-talsmann Ubaydullah Hussain aksjonen i en kommentar på Facebook. Islamsk Råd har ikke kommentert utspillet hans.

- Skal vi til enhver tid ut og uttale oss hver gang noen finner på å si et eller annet? Det må ikke forsøkes å skape tvil om hva vi mener i forhold til den type handlinger og holdninger. Alle som forherliger vold og terror har vi fordømt, og vi kommer også til å gjøre det i fremtiden, sier Islamsk Råds generalsekretær Mehtab Afsar.

Afsar sier IRN ikke har vært synlig på grunn av manglende ressurser, men han er klar på hva IRN mener om vold og terror.

Alzagharis kritikk får støtte fra Muslimsk studentsamfunn, Rabitas unge, fra tidligere leder for Pakistansk studentsamfunn Kamil Azhar, og fra tidligere Islamsk Råd-leder Lena Larsen.

IRN får også kritikk av flere Klassekampen har snakket med for å ha hatt kontakt med Profetens Ummah. Afsar sier at dialog med ulike aktører er viktig, uansett om man er uenig med dem eller ei.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder