Overgrepsdømt: -Fikk panikk under overføring til åpen soning

Den overgrepsdømte mannen sonet en dom på ni års fengsel da han begikk to nye overgrep mot mindreårige jenter. Han forklarte i Nordre Vestfold tingrett at han fikk panikk da han var på vei til åpen soning.

Artikkelen er over seks år gammel

Rettssaken mot mannen startet torsdag.

- Man blir, enten man vil eller ikke, preget av å være lang tid i fengsel. Da jeg var på vei ut, ble det full panikk, forklarte mannen i retten, skriver Tønsbergs Blad.

Mannen har tidligere erkjent straffskyld for seksuelle overgrep mot to mindreårige jenter som han tok kontakt med via internett.

Mannen tok kontakt med jentene gjennom falske Facebook-profiler og avtalte å møte jentene etter å ha lurt de til å tro at de skulle delta i en filminnspilling. På bilturen fra Berg fengsel til et hus der han skulle sone med fotlenke, plukket han opp de to jentene og kjørte dem til et skogholt i Re, før han voldtok dem.

Det er satt av fire dager til rettssaken. Aktor Kjetil Omholt vil be om forvaring for mannen, på grunn av gjentakelsesfaren og faren mannen utgjør for sine omgivelser.

34-åringen fra Ålesund ble i 2007 dømt til ni års fengsel for blant annet seks voldtekter og sju tilfeller av seksuell omgang med mindreårige barn.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder