FØLER SEG BRA: Carina Holm (29) har stor tro på oppfølging av trening og kosthold, og håper at flere kan få hjelp.

Carina jobbet seg gjennom spiseproblemene

Noe av det viktigste bulimiker Carina Holm lærte da hun fikk hjelp med trening og kosthold, er at karbohydrater ikke er farlig.

ARTIKKELEN ER OVER FEM ÅR GAMMEL

- Jeg tok til meg alt jeg leste om kosthold, forteller Carina Holm. Bak seg har hun ti år med bulimi, og behandling ved Distriktspsykiatrisk senter i hjembyen Moss. Nå føler hun at hun har kommet langt i prosessen med å bli frisk.

Les også: Tester ny behandling mot spiseforstyrrelser

Til forskjell fra tidligere har Carina sluttet å lese blogger som handler om slanking og usunne kroppsidealer. I privattimer med Therese F. Mathisen det siste halvannet året har hun fått korrigert mye av det hun bare hadde lest og hørt, og fikk vite hva som faktisk var riktig. Det var en personlig trener som anbefalte henne å ta kontakt med Therese.

Carina tror ikke hun ville vært der hun er i dag, uten hjelpen hun fikk fra dem begge.

- Det jeg sitter igjen med etter konsultasjonene og treningsveiledningen er at det er helt greit og nødvendig å spise nok. Og til og med nok karbohydrater! Og at jeg kan gjøre det med god samvittighet fordi kroppen min og jeg trenger det. Både for en bedre hverdag, men ikke minst fordi jeg da vil ha bedre utbytte av treningsøktene, forteller Carina.

Riktig mat

- Jeg har også lært og erfart at det å få nok av riktig mat holder blodsukkeret jevnt. Ved at jeg spiser meg passe mett, forebygger jeg destruktive handlinger. Så slipper jeg også å overspise på grunn av sult, forklarer Carina.

I løpet av de siste fem årene har treningen gått fra manisk løping og måtte følge en plan slavisk til å kjenne på hva energien og lysten forteller henne.

- Kroppen tåler mye juling, men den trenger også hvile. Jeg har dager hvor jeg går litt inn i meg selv og kan oppdage at jeg ønsker en treningsøkt på grunn av humør, men det er ikke lenger en tvangshandling, ikke noe jeg alltid tyr til.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder