To personer skadet

Naboer om ulykkesstedet: – Har ventet på at en ulykke kunne skje

STORE SKADER: Operasjonsleder ved Oslo politidistrikt, Ola Krokan, melder om store materielle skader etter ulykken i Ekebergsveien, som fant sted i ettermiddag. Foto:JAN PETTER LYNAU,

Semitrailer og buss i ulykke i Oslo

NORDSTRAND (VG) Minst to personer er skadet etter at en buss og en semitrailer krasjet i Ekebergveien i Oslo tirsdag ettermiddag.

  • Jostein Matre
  • Eirik Landsend Henriksen
  • Oda Marie Midbøe
  • Sofia Storhaug

Artikkelen er over fem år gammel

Den ene av de skadede skal ifølge politiet være semitrailer-sjåføren. Den andre er en av passasjerene på bussen. Begge er fraktet til Ullevål sykehus, og deres tilstand er alvorlig, opplyste politiet i ettermiddag.

Senere fikk politiet imidlertid opplyst av helsepersonell at personene er lettere skadet.

Ulykken fant sted etter at en semitrailer krasjet med en buss i krysset mellom Ekebergveien og Breiens vei tirsdag ettermiddag i Oslo. Bussen er en universalbuss og hadde rute mot Furuset.

Stort skadeomfang

Ifølge flere øyenvitner VG har vært i kontakt med, brøt semitraileren vikeplikten da vedkommende kom fra Breiens vei i krysset ved Ekebergsveien.

Det bekrefter også innsatsleder Tore Barstad overfor VG.

– Det ser ut som at lastebilen ikke har overholdt vikeplikten han har og gått inn i siden på bussen. Det har kommet frem av vitneopplysninger på stedet, sier han.

Det var rundt ti til tolv personer ombord i bussen.

– Det var helt vanlige passasjerer om bord. Dette er en ekstrarute som skal ta opp skoleelever, men heldigvis var det ikke flere enn ti-tolv som var i bussen. Dessverre ble det smertefullt for en av passasjerene, sier Barstad.

Én passasjer og lastebilsjåføren ble fraktet til Ullevål sykehus, mens seks personer ble sjekket og dimitert uten skader av ambulanse. Én person fikk kuttskader i hånden, men politiet har ikke fått tak i ham, forteller innsatslederen.

Politiet fikk meldingen om ulykken i halv tre-tiden.

– Her smeller det snart

Flere av naboene som bor ved ulykkesstedet forteller VG at de har fryktet at en ulykke kunne skje nettopp her, fordi de mener at krysset er farlig.

– Det er tragisk at sånt skjer, men det kom ikke som noe sjokk. Det er så mye tungtransport her, og veien er veldig smal. Vi som bor her har tenkt at her smeller det snart, sier John Bernhardsen til VG.

Han var kjapt på stedet da han hørte et høyt smell.

– Det var litt forvirring, men bussjåføren virket rolig og gjorde det han skulle i en slik situasjon. Det tok kort tid før ambulansene kom, sier Bernhardsen.

I området rundt krysset er det også to barnehager. Naboene forteller at svært mange skolebarn ferdes på fortauet ved veien, og benytter seg av fotgjengerfeltet i krysset.

– Det er farlig ved veien og krysset. Det er bare noen uker siden at gjerdet ved veien ble satt opp igjen etter at en lastebil kjørte det ned, sier Lars Grydeland til VG.

– Vi har bare ventet på at en ulykke skulle skje her, sier Sven Arne Rønningen.

Fraktet til Ullevaal sykehus

– Vi har ikke kommet frem til stedet ennå, men meldingen vi har fått går ut på at det kan være flere skadde i bussen, sa operasjonsleder i Oslo politidistrikt, Sven-Martin Ege til VG klokken 14.27.

Det var syv minutter etter at politiet først fikk melding om ulykken.

Klokken 14.39 melder politiet om at minst to er skadet i ulykken. En person er kjørt til Ullevaal, sier Ege.

Manglet frontrute

Bjørn Steinar Karlsen kjørte forbi ulykkesstedet kort tid etter ulykken.

– Da jeg kjørte sørover på Ekebergveien så jeg flere personer som gikk i motgående kjørefelt. Deretter så jeg en buss og en semitrailer som hadde kollidert. Semitraileren manglet frontrute, sier han.

Han forteller at han ikke så noen som var hardt skadet, og at trafikken skal stå bom fast i nordgående retning.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder