LØSLATT: Imran Saber ble løslatt fra politihuset på Grønland i går, men politikeren sitter fremdeles til avhør. Foto:Hugo Bergsaker,VG

Politiet: Helerisiktet politiker sier han har hjulpet advokat

Den helerisiktede politikeren som ble pågrepet samtidig som Imran Saber, hevder han ikke kan forklare seg fordi han har taushetsplikt.

ARTIKKELEN ER OVER FIRE ÅR GAMMEL

– Det er begjært bevisforbud på grunn av at siktede anfører at han har opptrådt som en advokats medhjelper og har taushetsplikt, sier politiadvokat Asmund Riegels til VG i dag.

Den helerisiktede politikeren har sittet i avhør siden tirsdag. Etter det VG har fått opplyst mener politiet at politikeren sammen med Imran Saber angivelig skal ha hvitvasket kriminelle penger gjennom forretningsdriften til politikeren. En av teoriene går på at pengene er fra NOKAS-utbyttet.

Politiet hadde på forhånd fått Oslo tingretts tillatelse til ransaking hos politikeren. Retten har vurdert at det er skjellig grunn til mistanke, og ga derfor ransakingstillatelse.

Det bekreftet mannens advokat Tom H. Glosimot overfor VG i går.

Kan bli fengslet

– Vi jobber med å identifisere disse beslagene og vil sende disse til Oslo tingrett for gjennomgang. Først når dette er gjennomført kan vi vurdere beslagene og om det er ytterligere bevis som må sikres, sier Riegels.

Han utelukker ikke at den siktede kan bli fengslet.

– Når siktede heller ikke forklarer seg kan det innebære at politiet er nødt til å fengsle for å hindre bevisforspillelse. Vi avgjør det i løpet av dagen.

Glosimot ønsker ikke å kommentere saken.

Ifølge siktelsen skal penger ha blitt hvitvasket fra 2005 og helt frem til dags dato.

Saber har vært registrert som ansatt i et selskap eid av politikeren i to år, men ifølge siktelsen skal den antatte hvitvaskingen ha pågått i et mye lengre tidsrom.

Totalt 57,4 millioner kroner ble båret ut fra tellesentralen i Stavanger under Nokas-ranet 5. april 2004. Elleve år etter norgeshistoriens største ran er 51 millioner kroner av utbyttet fortsatt på avveie.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder