Dette er hasjfarmen

Mener Nokas-penger ble brukt på dyrking av hasj

(VG Nett) På denne gården på Rena i Hedmark mener politiet at penger fra dødsranet i Stavanger ble brukt til å bygge opp en hasjfarm.

ARTIKKELEN ER OVER 13 ÅR GAMMEL

AvJARLE BRENNA, OLA A. THORSET og LARS GUSTAVSEN

HASJ-PLANTASJE: I fjøset på låvebygningen fant politiet et dyrkingsanlegg for hasj da de aksjonerte onsdag. Foto: Anita Høiby Gotehus, Østlendingen

Ifølge Østlendingen var det på gården Vålstuen på Åsta øst i Åmot at den spesialtrente beredskapstroppen til Oslo politidistrikt slo til onsdag. Politiet bekrefter at målet for aksjonen var jakten på utbytte etter Nokas-ranet.

I fjøset og gjødselskjelleren på gården fant politiet et dyrkningsanlegg for hasj. Anlegget skal ifølge Østlendingen være av betydelig størrelse, og satt opp ved hjelp av kostbare materialer. Produksjonen pågikk da politiet slo til.

Gransket gården

Tre personer er pågrepet og siktet for narkotikaforbrytelser etter aksjonen. En av de tre mennene skal være en god venn av David Toska, og har tidligere vært siktet for etterfølgende bistand i Nokas-saken.

Politiet gjorde fortsatt undersøkelser på eiendommen fredag. I tillegg til det avslørte hasjanlegget ønsker politiet også å sjekke om deler av utbyttet etter dødsranet kan ligge skjult på gården.

En 33 år gammel mann fra Akershus kjøpte gården for 2,3 millioner kroner for ett år siden. Han skal ikke ha hatt noen tidligere erfaring med gårdsdrift da han overtok tomten som inneholder 100 mål dyrket mark, hovedbygning, stabbur, fjøs, garasje og egen seter.

- Vanvittig stusselig

Jorda i tilknytning til gården skal ikke ha blitt fulgt opp siden overtakelsen, og den tidligere eieren er skuffet over funnene politiet har gjort.

- Jeg er veldig overrasket over dette. Det er vanvittig stusselig, sier han til Østlendingen.

Den tidligere eieren skal ha tilbudt seg å hjelpe 33-åringen med å komme i gang, men tilbudet ble avslått. Den nye eieren skal da ha sagt at han hadde familie som ville bidra.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder