Sendte bekymringsmelding dagen før 13-åring ble funnet død

Oslo kommune fikk først meldingen i dag

Barnevernet i Valdres utformet en bekymringsmelding til Oslo kommune tre dager før jenta (13) ble funnet død.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Bekymringsmeldingen er datert 28. desember 2015, men ble ikke poststemplet før 30. desember, ifølge Oslo kommune.

Det går en hel uke før den når barnevernet i Ullern bydel i Oslo, dit jenta og moren hadde meldt flytting i midten av november.

I dag, 4. januar, mottok barnevernet i Oslo meldingen i posten. Fungerende bydelsdirektør Christian Bøgh opplyser til VG at dette var første gang de hørte den.

– Jeg har undersøkt med barnevernet, og de har ikke hatt kjennskap til den tidligere.

Ifølge Bøgh ringte barnevernet i Valdres til Oslo kommune i dag for å informere om bekymringsmeldingen de hadde sendt før nyttår.

Bøgh vil ikke kommentere innholdet i varselet.

Nord-Aurdal kommune er vertskommune for den Interkommunale barnevernstjenesten i Valdres, som blant annet består av Øystre Slidre kommune.

Bakgrunn: Mor siktet etter at 13-åring døde

Nyttårsaften, tre dager etter at bekymringsmeldingen ble datert, fant luftambulansen jenta død i en hytte i Øystre Slidre. Moren er siktet for grov omsorgssvikt med døden til følge. Politiet mener dødsårsaken har sammenheng med avmagring.

Jenta hadde inntil høstferien i fjor vært elev ved en skole i Bærum, men flyttet til Valdres i begynnelsen av november. I midten av november meldte de imidlertid på nytt flytting, denne gangen til Oslo.

Klaget på skolemiljøet

Øystre Slidre har tidligere opplyst at omstendigheter rundt saken førte til at de sendte en bekymringsmelding til barnevernet i november, etter at de mottok flyttemeldingen.

I slutten av november tok også barnevernet i Bærum kontakt med barnevernet i Valdres. 26. november oppsøkte politiet, på vegne av barnevernet, hytta der jenta senere ble funnet død. Ingen var til stede.

VG skrev tidligere mandag at moren klaget på skolemiljøet ved den siste skolen jenta gikk på i Bærum i august i fjor. Allerede samme dag som datteren begynte på ungdomsskolen i Bærum, klaget moren på skolemiljøet der.

Mandag ble det også kjent at fylkesmannen i Oslo og Akershus vil føre tilsyn med helsetjeneste, skole og barnevern i Bærum kommune. Tilsynssaken er ikke formelt opprettet, men fylkeslegen i Oppland opplyser overfor VG at de vil finne ut hva som skjedde da jenta mistet livet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder