IKKE SAMMENHENG: Så langt har ikke politiet satt drapet i sammenheng med flere skyteepisoder og drapsforsøk i Oslo den siste tiden. Både den drepte og den siktede knyttes til kriminelle miljø.

Grønland-drapet: Drapssiktet dømt flere ganger tidligere

Den hovedmistenkte for drapet på en 28-åring på Grønland i helgen, skal to ganger ha truet med å skyte vektere i Oslo. Nå er han siktet for drap.

Publisert:

Grytidlig søndag morgen ble en mann skutt og drept rett ved t-banestasjonen på Grønland i Oslo. To menn er nå pågrepet, en mann i 30-årene er siktet for drap, en mann i 20-årene for medvirkning.

Den drapssiktede fortalte selv hvor våpenet lå, opplyser politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen til TV2.

Forut for at han ble pågrepet og siktet i drapssaken, skal mannen i 30-årene ha en lang kriminell karriere bak seg.

VG har gått gjennom en rekke straffesaker hvor det kommer frem at mannen fra før av er dømt for et titalls ran, ransforsøk, vold og narkotikasalg i Oslo sentrum.

Vaier rundt halsen

Ved et av ranstilfellene skal offeret ha fått en vaier rundt halsen, mens han ble frarøvet penger og verdisaker.

Ved en senere anledning, da siktede ble kastet ut fra et populært utested langs Akerselva i Oslo, skal han ha truet med å skyte dørvakten om han ikke fikk komme inn igjen.

I 2016 slo han en mann bevisstløs med skaftet på en foldekniv. «Det er i straffskjerpende retning også sett hen til at flere av overtredelsene til tiltalte er voldshendelser eller utøvelse av trusler og forulempninger på nattetid i Oslo sentrum og under påvirkning av alkohol.», står det å lese i dommen fra Oslo tingrett.

IKKE KLART: Politiet jobbet i området rundt åstedet i morgentimene. De har ikke ønsket å kommentere om de har funnet drapsvåpenet.

– Han har godtatt å sitte i varetekt, men han har ikke tatt stilling til skyldspørsmålet. Han vil samarbeide med politiet og vi har bedt om at det gjennomføres en rekke etterforskningsskritt. Det er viktig for oss at politiet kan kartlegge hele handlingsforløpet, sier mannens forsvarer Tor Even Gjendem til VG.

Les også

Ny drapssiktet etter Grønland-skyting: – Jobber intenst med å identifisere flere

En mann i slutten av 20-årene er død etter å ha blitt skutt på Grønland natt til lørdag.

Medsiktet nekter straffskyld

Den andre siktede, en mann i 20-årene som er siktet for medvirkning til drapet, ble fremstilt for varetektsfengsling klokken 15 mandag. Han nekter straffskyld.

– Han har det tungt og er sjokkert over den alvorlige siktelsen han har på seg. Han nekter enhver befatning med drapet og sier at han ikke har noe med det å gjøre. Jeg ønsker ikke å gå inn på hans forklaring, men hans politiforklaring styrker hans standpunkt om at han ikke har noe med det å gjøre, sier mannens forsvarer Inam Ghous Ali til VG.

Politiadvokat Terje Nedrebø Michelsen i Oslo-politiet sier at de involverte har en relasjon til hverandre.

– Den relasjonen går ut på at de har en tilhørighet til et belastet miljø i dette området. De kjenner til hverandre og oppholder seg i samme miljø rundt Grønland, sier han til NTB etter fengslingsmøtet.

Til VG sier Michelsen at det ikke er noe som tyder på at drapet på Grønland har sammenheng med andre skyteepisoder i Oslo denne høsten.

– Per i dag foreligger det ingen opplysninger i denne saken om at det er noen knytninger til de andre skyteepisodene som vi har sett i Oslo.

Publisert:

Rabattkoder

Et kommersielt samarbeid med Kickback.no