SJEFEN: Den sinte svanen som har fått navnet Havnesjefen. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy, midtsiden.no

Svane avlives etter å ha angrepet jente i Os i Hordaland

Os kommune har bestemt seg for å avlive en aggressiv svane etter at den angrep et barnehagefølge og dro en jente under vann.

Publisert:

Knoppsvanen, som på folkemunne kalles «Havnesjefen», og som holder til i havnebassenget i Os sør for Bergen, skal avlives etter en rekke uheldige episoder, melder midtsiden.no og NRK.

Redningsmann: Hermann (9) reddet svanen

Sist fredag angrep den beryktede svanen en barnehagejente. Svanen slo jenta med vingene og kakket henne flere ganger i hodet. Til slutt fikk svanen tak i kragen på jentas redningsvest og dro henne med seg under vann.

– Alle ble sjokkerte

Ole Christian Akerø Brekke er mannen som reddet barnehagejenta fra svanen. Han var på stranden med datteren sin, og så at svanen gikk til angrep.

FREDAGENS HELT: Ole Brekke Foto: Privat

Han forteller VG om den dramatiske opplevelsen.

– Svanen kom med stor fart mot barna. En barnehageassistent gikk først mellom barna og svanen, men den kom seg forbi og fikk tak i et av barna. Jeg sprang ut og tok tak i svanen og løftet den etter halsen, og så slapp jeg den lengre ut i vannet, sier Brekke.

Han hyller barnehageassistenten som gikk mellom svanen og barna. Brekke beskriver hendelsen som ubehagelig.

– Alle ble sjokkerte. Barnet ble filleristet, sier Brekke.

Artikkelen fortsetter under bildet.

AGGRESSIV: Havnesjefen er kjent for sin mannevonde adferd. Foto: Kjetil Vasby Bruarøy, midtsiden.no

–Trist

Os kommune har nå bestemt at svanen må avlives.

– Det er trist, men etter angrepet fredag har vi rett og slett ikke noe valg. Svanen har tråkket over streken. Det har vært så mange episoder, og angrepet før helgen gjorde at folk har bedt oss om dette, sier ordfører Marie Bruarøy til NRK.

For syv år siden: Svane senket med lodd rundt halsen

Ifølge naturmangfoldsloven har kommunen hjemmel til å ta livet av de fredede knoppsvanene dersom de utgjør en fare for mennesker.

Her kan du lese mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder