IKKE LIKE GØY FOR ALLE: Spillet Pokémon Go har blitt en plage for flere beboere i Strandvegen i Hamar. Foto: Eskil Wie Furunes VG

Nabolag fortviler – ber om hjelp mot ivrige Pokémon Go-spillere

Frustrerte beboere i et Hamar-nabolag vil ha myndighetene på banen for å få fjernet «pokéstops» fra nærområdet.

Ved et såkalt pokéstop kan du både tiltrekke deg pokémoner og hente nødvendige hjelpemidler i spillet – til stor glede for alle Pokémon Go-spillere.

Mindre gledelig er et pokéstop for dem som ikke spiller Pokémon Go og heller ikke ønsker seg forsamlinger av folk utenfor stuevinduet. Blant dem som har latt seg frustrere, er mange av beboerne langs Strandvegen i Hamar, der de har tre pokéstops på et lite område.

Vil ha politiker-hjelp

Nå har beboerne gått sammen om å sende et opprop til flere offentlige myndigheter, deriblant politiet og Hedmark fylkeskommune, skriver Østlendingen, som omtalte saken først.

Myndighetene spiller også: Høyre og Ap i full Pokémon-krangel på Stortinget

– Vi har fått et brev fra beboere som er bekymret for trafikksikkerheten i området. De mener mange spiller Pokémon Go mens de sitter bak rattet, og nå ønsker de hjelp til å få fjerne Pokémon-punktene, sier Bjørn Lier, sjef ved Hamar politistasjon, til VG.

Og frustrasjonen kommer til syne i beboernes brev.

«Beboerne langs Strandvegen har observert en betydelig trafikkøkning etter at spillet ble lansert. Trafikken strekker seg over hele døgnet og forstyrrer nattesøvnen til mange, siden bilistene stopper opp og lar bilen gå på tomgang i forsøk på å få fangst», heter det i brevet.

Spiller Pokémon når andre sover: – Det er mye fredeligere

«Vi forstår ikke at en privat spillaktør har lov til å ta seg til rette på denne måten uten at myndighetene griper inn. Her må norske politikere på banen og ta kontrollen», skriver beboerne videre.

Ikke første poké-problem

Politistasjonssjefen forteller til VG at de ikke vil bruke ressurser på å kontakte Niantic, selskapet bak Pokémon Go, for å få fjernet tre pokéstops.

– Hvis vi skal begynne å bruke tid det, får vi etter hvert mye å gjøre her, sier Lier, og understreker samtidig at trafikksikkerheten derimot er noe politiet tar ansvar for.

Fikk du med deg? Kriminell ville fange pokémoner på politistasjon

Det er ikke første gang Lier må håndtere trafikkproblemer knyttet til Pokémon Go. I juli fikk nemlig en mann i Hamar 1.300 kroner i bot etter å ha blitt tatt for å spille mens han kjørte.

Lyktes i Lier

Politiet har altså ikke noe hjelp å bidra med i Strandvegen-beboernes Pokémon-kamp, men slaget er langt fra tapt.

Frustrerte over oppdatering: – Vi må gå etter magefølelsen

I Lier kommune har noen av innbyggerne allerede lyktes med å få fjernet to pokéstops, fordi det ble mye søppel og hærverk i nærheten av stoppene, skriver Lierposten.

– Det er synd at dette skjer, for Bygdetunet er et flott sted som vi er stolte av og gjerne vil vise fram, sier ordfører Gunn Cecilie Ringdal til avisen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder