BER OM HJELP: Politiet etterlyser to ukjente menn med bilde etter at en person ble bortført på Ljan i Oslo sist torsdag. Foto: Politiet

Politiet etterlyser to menn etter kidnapping

Tre menn pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse

Politiet frykter drapssak

Knyttes til kriminelt miljø

Politiet i Oslo etterlyser to menn som ble fotografert ved en parkeringsplass på Ljan hvor en person ble bortført sist uke.

ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

Politiet opplyser i en pressemelding mandag ettermiddag at de to mennene knyttes til kidnappingen.

Totalt tre menn er pågrepet og siktet for grov frihetsberøvelse etter at en person skal ha blitt bortført på en parkeringsplass i Herregårdsveien på Ljan sist torsdag.

Politiet pågrep først to av mennene – før de grytidlig lørdag morgen slo til mot et hotellrom i Oslo sentrum og pågrep nok en mann (29).

– Den siste pågripelsen ble gjort på bakgrunn av gjenkjennelse på åstedet. Mannen er siktet for grov frihetsberøvelse, sier etterforskningsleder Thor Martin Elton ved Seksjonen for organisert kriminalitet i Oslo politidistrikt til VG.

29-åringen som ble pågrepet på hotellrommet ble fremstilt for varetektsfengsling i Oslo tingrett mandag ettermiddag.

SPORLØST BORTE: Det er satt opp sperrebånd på stedet hvor et vitne så en mulig kidnapping i Herregårdsveien i Oslo. Der leter politiet etter tekniske spor i håp om å finne ut hvem det var som ble dyttet inn i bilen. Foto: Tor Aage Hansen

Politiet: Vet ikke hvem som er bortført

Politiet vet fortsatt ikke hvem som har blitt bortført, personens tilstand eller hvor vedkommende befinner seg.

– Det er det store usikkerhetsmomentet. Vi har ikke klart å identifisere personen som ble borttatt fra stedet. Dette har nå førsteprioritet, sier Elton.

Les også: Mann dyttet inn i bil av to med finlandshette

Alle de tre siktede har forklart seg i politiavhør i helgen, men ingen av dem skal ha brakt frem opplysninger som har hjulpet politiets arbeid med å finne frem til den fornærmede i saken, ifølge VGs opplysninger.

– Vi frykter for at det skal skje noe alvorlig med vedkommende, i ytterste konsekvens drap. Vi går derfor ut med disse usladdede bildene i håp om å få inn tips om hvem disse to er. Vi håper på denne måten å finne ut hvem offeret er, sier etterforskningslederen i en pressemelding mandag ettermiddag.

Siktet for kidnapping i vinter

To av de siktede mennene – som begge er 29 år gamle – knyttes til et kriminelt miljø på Holmlia i Oslo og er også siktet for en annen frihetsberøvelse med bil i hovedstaden i vinter, ifølge VGs opplysninger.

– Vi har selvfølgelig den saken i bakhodet når vi står i den nye saken, sier politiadvokaten.

Politiet ba i helgen om konkret informasjon om en bil som ble brukt under kidnappingen. Politiet opplyser videre at bilen er en sølvfarget Toyota Yaris som var påsatt stjålet svensk registreringsnummer LEZ 553.

Politiet sier de vet at denne bilen var involvert i bortføringen og ba alle som har informasjon om bilen om å ta kontakt.

– En tilsvarende bil som vi etterlyste sist fredag er funnet, og knyttes til en av de pågrepne, står det i pressemeldingen.

Registreringsnummeret ble stjålet fra hvit varebil i Diriks gate på St. Hanshaugen en gang mellom klokken 20 onsdag kveld og klokken 6 torsdag sist uke.

Den tredje mannen (25) som er pågrepet i saken er tidligere domfelt for narkotikalovbrudd.

Politiet ber publikum som har kunnskap om de to etterlyste mennene om å ta kontakt på deres tipstelefon 22 66 99 66 eller på e-post: kriminalvakten.oslo@politiet.no

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder