Nekter straffskyld

TIDKREVENDE: Politiet i Oslo har etterforsket de to mennene for drapet på musikeren Paul Simmons (25) siden mars. Foto: NTB/SCANPIX , NTB scanpix

Politiet: To drapssiktede menn tatt da de forsøkte å drepe på nytt

Nøyaktig én måned etter at de to mennene skal
ha drept musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo – så mener politiet at de forsøkte å drepe nok en mann (49).

 • Morten S. Hopperstad
 • Rolf J. Widerøe
 • Bjørnar Tommelstad
 • Gordon Andersen

Artikkelen er over fire år gammel

– Jeg kan bekrefte at siktelsen mot de to er utvidet til også å gjelde drapsforsøk mot en 49 år gammel mann, sier politiadvokat Christian Hatlo ved Seksjonen for volds- og seksualforbrytelser i Oslo politidistrikt til VG.

Kvelden 9. mars i år: De to mennene på 33 og 35 år og den 49 år gammel mannen var samlet i 49-åringens leilighet på Oslos vestkant for å feire 49-åringens bursdag.

Utenfor leiligheten fulgte sivile spanere fra «Spesielle operasjoner» ved Oslo politidistrikt nøye med på festen gjennom flere vinduer, ifølge VGs opplysninger.

Årsaken til spanernes tilstedeværelse var det mistenkelige dødsfallet til musikeren Paul Simmons (25) på et hotellrom i Oslo 7. februar – én måned tidligere.

DREPT: Paul Simmons (25) fra Lillestrøm. Foto: ,

Polititeori: Dopet ned og drepte musiker

Politiet mener de to mennene dopet ned og drepte den 25 år gamle musikeren i et svindelforsøk og var godt i gang med en skjult drapsetterforskning mot dem.

Inne i leiligheten på Oslos vestkant fikk spanerne aldri øye på den 49 år gamle jubilanten, får VG opplyst. Isteden så de kun de to bedrageridømte mennene som beveget seg frem og tilbake mellom kjøkkenet, stuen og et tilstøtende rom til stuen.

I løpet av vel én times spaning la de sivile politifolkene merke til at mennene – sammen, alene eller hver for seg – gikk inn på rommet som lå i tilknytning til stuen og ble borte.

Etter det VG får opplyst, hadde ikke spanerne innsyn i det aktuelle rommet, og de bestemte seg derfor for å aksjonere mot leiligheten.

Den 35 år gamle mannen ble pågrepet i stuen og påsatt håndjern, mens hans 33 år gamle kamerat kom ut fra et sovreom da han ble tatt.

Begge var nå siktet for drapet på Lillestrøm-musikeren en måned tidligere, og begge nekter straffskyld.

– Vi reddet trolig livet til 49-åringen

Etter det VG får opplyst, var den fornærmede 49-åringen tydelig redusert og fremsto ruspåvirket da politiet tok seg inn og fant ham på soverommet i leiligheten. Etter om lag en halvtimes behandling på stedet ble 49-åringen fraktet bort i ambulanse.

– Vi reddet trolig livet til 49-åringen, sier Hatlo.

Politiadvokaten ønsker ikke å kommentere saken ytterligere før etter fengslingsmøtet torsdag morgen i Oslo tingrett.

De tre festdeltakerne hadde drukket en del drinker denne kvelden.

Politiet mener at de to drapssiktede mennene har forledet den fornærmede 49-åringen til å ta narkotiske stoffer, ifølge VGs opplysninger.

– Mener seg uskyldig i saken

33-åringen forsvares av advokat Hans Olav Bytingsvik.

– Han nekter straffskyld. Han mener seg uskyldig i saken, sier Bytingsvik.

Han forteller at 33-åringen er frustrert over at han ikke har anledning til å fortelle offentligheten sin versjon hva som har skjedd.

– Han har helt siden han ble pågrepet i mars sittet varetektsfengslet med brev- og besøksforbud og politiet har krevd at han fortsatt skal sitte fengslet med disse restriksjonene, sier Bytingsvik.

Advokat Benedict de Vibe er forsvarer for den 35 år gamle mannen.

– Han stiller seg like uforstående til dette som det andre han er siktet for, sier forsvareren til VG.

Bistandsadvokat: Ikke overrasket

Bistandsadvokat Gunhild Lærum, som representerer familien til Paul Simmons, er ikke overrasket over omdreiningen i saken og mener at det viser at politiet er grundige i etterforskningen.

– Og det er familien glad for. De setter stor pris på at det legges ned så mye arbeid, og de føler at Oslo politidistrikt gjør en god jobb og at de blir tatt på alvor, sier Lærum til VG.

Tidligere bedrageridømt

De to drapssiktede mennene er begge tidligere dømt for bedragerier.

I januar ble de blant annet dømt i samme sak etter å ha lånt fotoutstyr for nær 300.000 kroner, som de deretter la ut for salg på internett, men begge er også tidligere dømt for bedragerier.

Mer om

 1. Simmons-saken
 2. Krim

Flere artikler

 1. Musiker dopet ned og drept: Drapssiktet 33-åring legger skylden på kamerat (35) i åpent brev

 2. Polititeori: Ville drepe og svindle offer (49) for nesten én million

 3. Paul Simmons-saken: To kamerater tiltalt for drap

 4. Pluss content

  Politet om planene til de siktede i Paul Simmons-saken: Han var neste offer

 5. Utvider tiltalen i Paul Simmons-saken: Drapsforsøk, bedragerier og voldtekt

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder