KRITIKK: Innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug får kritikk for forslagene hun har lagt fram. Foran står Ap-leder Jonas Gahr Støre, og også toppene i Ap rammes av kritikken fra lokalpartiene. Foto: Håkon Mosvold Larsen , NTB scanpix

Lokale Ap-ere kritiske til partiets Listhaug-håndtering

En rekke av Arbeiderpartiets fylkeslag retter kraftig kritikk
mot forslagene fra innvandringsminister Sylvi Listhaug (Frp). Kritikken rammer også partitoppenes håndtering av saken.

NTB
ARTIKKELEN ER OVER TRE ÅR GAMMEL

I helgen vedtok fylkeslagene i Oslo, Akershus, Sør-Trøndelag, Rogaland, Hordaland, Møre og Romsdal, Oppland, Buskerud og Finnmark kritikk av Listhaugs forslag til innstramming i asylpolitikken, skriver Klassekampen.

Husker du? Sylvi Listhaug står knallhardt på omstridte asylforslag

Blant dem som i tillegg kritiserer egen partiledelse, er Line Hatmosø Hoem i Aps fylkeslag i Møre og Romsdal Ap.

– Det er flere som har reagert på at vi nærmer oss retorikken regjeringen fører, som man ikke kjenner seg igjen i som sosialdemokrat. Dette er både et ønske om ny politikk og et sterkt ønske om å endre retorikk, sier hun, med partiet sentralt som adressat.

Les Listhaugs kronikk: Velkommen til virkeligheten

Det var i romjula at innvandrings- og integreringsminister Sylvi Listhaug la fram høringsforslaget om innstramming av asylpolitikken i Norge. Forslaget er på 150 sider og inneholder 18 forslag som foreslår 40 større og mindre endringer av lover og forskrifter. Regjeringen foreslår blant annet å begrense visumfriheten for asylsøkere. Det innebærer at asylsøkere som ikke har krav på realitetsbehandling av sin asylsøknad i Norge, kan bortvises ved grensen.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder