KRISEN AVVERGET: Odd Erik og Siri skal gifte seg på lørdag. Nå har endelig drømmekjolen kommet til rette. Foto: Privat

SAS mistet Siris brudekjole

Brudeferden til Italia fikk verst tenkelige start da bagasjen med alt av bryllupsklær var sporløst forsvunnet.

Publisert:

DRØMMEKJOLEN: Her prøver Siri Rimestad kjolen hun fremdeles håper å kunne gifte seg i. Foto: Privat

Alt ligger til rette for et drømmebryllup i byen Cortono i Toscana denne uken. Norske Siri Rimestad og Odd Erik Zapffe har booket et lite hotell til seg og sine 27 gjester i den pittoreske småbyen, og rådhuset er klart til å avholde seremonien.

Men så skjedde det som må være en hver bruds store skrekk:

SAS rotet bort tre av følgets kofferter, inkludert den viktigste av dem alle – den med brudekjolen og brudgommens skreddersydde dress.

– Det var den perfekte kjolen, og jeg brukte et år på å finne den. Det meste kunne vi skaffet her, men kjolen er uerstattelig, forteller Rimestad til VG på telefon fra Roma.

Zapffe og Rimestad har hver med seg sine to barn til Italia. Familien på seks fløy fra Oslo til Roma på søndag. Vel framme ble de stående og vente på koffertene som aldri kom. Etter å ha blitt sendt på en runde rundt til forskjellige bagasjebånd, kom meldingen om at kofferten var blitt stående igjen på flyplassen i København der de mellomlandet. Beskjeden var at den ville komme fram samme kveld og bli kjørt til hotellet senest dagen etter.

Sas-fly lettet uten håndbagasje: Måtte fylle med sandsekker

Lettet

Da Rimestad mandag morgen ringte SAS i Roma fikk hun vite at koffertene ikke hadde vært i København likevel, og at ingen visste hvor de var.

– De hadde rett og slett mistet bagasjen vår. Toppen av ironi er at jeg ringte flyselskapet forrige uke for å høre om jeg kunne ta den med som håndbagasje, men de sa jeg måtte sjekke den inn, sier Rimestad.

Ved midnatt mandag var bagasjen kommet til rette, og paret fikk levert koffertene til hotellet. Paret er lettet, og gleder seg til å nyte resten av ferien fram til selve bryllupet. Sjokket av opplevelsen sitter likevel i.

– Det ser ut som de kom med et senere fly på søndag, og at de da har stått to dager på flyplassen i Roma etter det, sier Zapffe til VG.

– Hvorfor de var der mens SAS først sa de var i København, og så forsvunnet aner vi såklart ikke, fortsetter han.

SAS: Beklagelig, men sjeldent

Presserådgiver Anna Kansell i SAS sier til VG at hun foreløpig ikke har oversikt over hvor bagasjen har vært, men sier dette er et relativt sjeldent problem.

– Dette er veldig beklagelig, såklart, og vi forstår parets frustrasjon gitt deres spesielle situasjon, sier Kansell til VG.

Zapffe og Rimestad er skuffet over måten de er blitt behandlet på av SAS, og sier de ble sendt i en «runddans» i telefon etter telefon uten at noen kunne hjelpe dem.

– Det har tatt utrolig lang tid, og vært utrolig frustrerende. Vi har ikke fått snakke med noen som bestemmer, og ingen vi har snakket med visste noe. Det er ikke sånn man skal bruke de to første dagene av ferien sin, uansett om man skal gifte seg eller ikke, sier Zapffe.

– Vi er veldig lei oss dersom paret har opplevd det slik, sier Kansell som opplyser at hun vil forsøke å få kontakt med paret for å beklage.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder