Student vant 92 millioner kroner - vil betale ned studiegjelda

(VG Nett) En student i 20-årene fra Hordaland vant i går natt over 92 millioner kroner på nettcasino - på et gratis lodd!

Morten Samdal
ARTIKKELEN ER OVER ÅTTE ÅR GAMMEL

I sjokk og med bare en times nattesøvn etter rekordgevinsten på 92 millioner kroner, slår den norske studenten fast overfor VG at det ikke blir store forvandlinger.

BAKGRUNN: Norsk mann vant 92 millioner kroner

- Jeg er en rolig person og det skal jeg være i fortsettelsen også. Det har ikke gått helt opp for meg dette her, sier mannen i 20-årene som er student i Hordaland Fylke via Betsson Norge.92.392.700 kroner er den nøyaktige summen den mildt sagt heldige vinneren vant natt til lørdag.

Den spinnville premien er den største som noensinne er blitt vunnet på et nettspill i Europa.

- Normalt spiller jeg på oddsen, men jeg har jo sett hvor stor denne jackpoten har vært og tenkte jeg skulle teste ut dette som et lite tidsfordriv - og det ble jo en sjokkartet opplevelse!

- Umulig å sove

Studenten har ikke tenkt å skusle bort pengene på tull med det første, i alle fall. Han oppgir golf og fotball som sine hovedinteresser.

- Men jeg skal vel i hvert fall betale ned studiegjelden og så blir det jo litt igjen også. Ikke i min villeste fantasi hadde jeg trodd at jeg skulle ta jackpoten, men nå skjedde det og jeg er sjeleglad. Det har ikke gått helt opp for meg ennå. Jeg sovnet ikke før klokken 06.00, og våknet igjen 07.00. Det er umulig å sove, og akkurat nå svetter og skjelver jeg, sa vinneren i ettermiddag.

- En utrolig vinnerhistorie

Norgessjef i det skandinaviske spilleselskapet Betsson, Paul Myklebust, bekrefter seieren.

- De siste ukene har det vært mange som har spilt på dette aktuelle spillet, og som har jaktet rekordsummen. Det som gjør det hele enda mer spesielt er at han satset 0 kroner selv. Han startet med gratis lodd og endte opp med 92,4 millioner. Det er en utrolig vinnerhistorie, sier han til VG.

Spillere fra hele verden har jaktet jackpoten.

Den heldige norske vinneren logget seg på 01.12 natt til lørdag og fant 10 gratis lodd på sin spillekonto etter å ha kommet hjem fra kino. Han tok PC-en med på soverommet. På de gratis rundene så vant studenten 46 kroner - og deretter satset han 4 kroner av disse gevinstpengene på hver runde.

Han økte gevinsten til 69 kroner, men det er bare småpenger etter det som skjedde på den 11 runden. VIPS! Og så var hordalandsmannen historisk med den største spillgevinsten noensinne i Norge.

- Ja, jeg kan nesten ikke tro at det er sant og det tror heller ikke de vennene og de i familien jeg har fortalt det til. Det er nesten for bra for å være sant, sier den historiske spillvinneren.

Må betale skatt av gevinsten

En mann i 70-åra fra Lillestrøm satte i fjor rekord i premieutbetaling fra Norsk Tipping. Svimlende 46,5 millioner kroner var gevinsten i Viking Lotto. Det er likevel bare halvparten av det mannen i 20-årene fra Hordaland vant i natt.

Han må på sin side regne med å betale skatt av gevinsten.Skattemyndighetene er oppmerksom på at pengespill over internett er i rask vekst og understreker at store gevinster skal oppgis på selvangivelsen.

«I utgangspunktet er tilfeldige gevinster over 10.000 kroner skattepliktige med 28 prosent, mens alle beløp under denne grensen er skattefrie», står det i pengespill- og lotterilovgivingen til Kirke- og kulturdepartementet.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder