NORGE TORSDAG: Bildet viser kraftige bygeskyer på Vestlandet. Skyene i Nordland er frontalskyer. I ytre strøk av Troms og Finnmark viser bildet lettskyet, pent vær. Foto: Meteorologisk institutt

NORGE TORSDAG: Bildet viser kraftige bygeskyer på Vestlandet. Skyene i Nordland er frontalskyer. I ytre strøk av Troms og Finnmark viser bildet lettskyet, pent vær. Foto: Meteorologisk institutt

Nå kommer både snø og nattefrost

(VG Nett) Temperaturene i Sør-Norge vil stige i helgen, men årets første nattefrost ventes på Østlandet.

Sissel Kruse Larsen
ARTIKKELEN ER OVER SYV ÅR GAMMEL

Fredag vil været bli ganske fint i Nordland, Troms og Finnmark med en dagstemperatur på rundt ti grader. Der ventes det lettskyet oppholdsvær og med unntak av litt kuling i Finnmark først på dagen, blir det ellers rolige vindforhold, melder Meteorologisk institutt.

SJEKK VÆRET DER DU ER, PÅ PENT.NO !

Storm Geo melder om muligheter for litt sol, og mulighet for enkelte regnbyger i Nordland.

Fint, så grått i nord

- Helt sør i Nordland kan det komme enkelte regnbyger fra Saltfjellet og nedover, men ellers blir været fint i nord på fredag, sier Per Egil Haga, vakthavende meteorolog hos Meteorologisk institutt.

Lørdag skal bli ganske fin for nordlendingene, med oppholdsvær i stort sett hele landsdelen. På søndag ventes det mer gråvær i Nordland.

- Det er mulighet for enkelte regnbyger, men det blir også perioder med sol. Størst mulighet for sol blir det i Lofoten og Vesterålen og vest i Finnmark, sier Roar Teigen, meteorolog hos Storm Geo.

Vått i vest

Trøndelagsfylkene, Møre og Romsdal og resten av Vestlandet får en våt fredag og bris, med temperatur litt i overkant av ti grader.

- Det vil etter hvert avta fra Stadt og sørover, og det vil regne mindre enn tidligere i uken, sier Haga.
Resten av helgen kommer regnet tilbake.

- Lavtrykksaktivitet i vest gjør at det blir regn på Vestlandet lørdag og søndag, med minst nedbør i indre strøk av Møre og Romsdal og Trøndelag, sier Haga hos Meteorologisk institutt.
Teigen hos Storm Geo er enig.

- Helgen begynner ganske bra for denne landsdelen, men så blir det tilskyende og litt regn i Møre og Romsdal søndag ettermiddag, sier Teigen.

NATTEFROST: På Østlandet kan det bli nattefrost i helgen. Foto: Scanpix


Sol i sør

Det er Østlandet som får det beste været fredag, med opphold og pent vær foruten en og annen regnbyge i Vest-Agder.

- Her vil temperaturen ligge på omkring 15 grader. Men det er kaldt om natten og fare for nattefrost, sier Haga.

LES OGSÅ: Frykter flom av frostskader

Lørdag og søndag vil det blåse fra den sørvestlige kanten, men det er ikke meldt om nedbør Østafjells.

- Det kan bli en del skyer på Østlandet, men solen vil også titte frem så været blir ikke så aller verst, sier Roar Teigen.

Snø og slaps

I fjellet blir det snøbyger, med slapseføre på fjellovergangene.

Teigen sier at det vil komme slaps på 1000 meters høyde på fjellovergangene, og snø på over 1300 meter i vestlige fjelltrakter.

- Snøen som faller her torsdag og fredag er høstens første snø så lavt i landet så vidt jeg vet, sier Per Egil Haga.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder