Mann pågrepet i Bergen for seksuelle krenkelser mot barn

En mann i 70-årene er pågrepet og siktet for seksuallovbrudd overfor barn. Mannen satt fengslet for overgrep, men ble løslatt før sommeren.

NTB

Mannen satt fengslet i en alvorlig barneovergrepssak, men ble løslatt før sommeren fordi politiet mente det ikke lenger var noen fare for bevisforspillelse, skriver Bergens Tidende.

Politiet opplyser at de ferske forholdene dreier seg om seksuelt krenkende atferd overfor flere barn i en av Bergens omegnskommuner.

Den tidligere siktelsen mot mannen omfatter grov seksuell omgang med et barn under 14 år i en av Bergens nærliggende kommuner og dreier seg om forhold fra slutten av 1980-tallet og inn på 1990-tallet. Mannen har ikke erkjent straffskyld.

– Vi valgte å løslate ham før sommeren etter en konkret vurdering av bevisforspillelsesfaren. Nå mener vi det er fare for gjentagelse. Det mente vi også før sommeren, men fikk ikke medhold av retten, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge i Vest politidistrikt til avisen.

Mannens forsvarer mener at de nye forholdene er av en langt mindre alvorlig karakter enn forholdene i den tidligere siktelsen.

Mer om

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder