Bil fanget mellom ras i Voss – 16 personer evakuerte

Det gikk mandag kveld tre jordras utover en vei i Voss kommune. En bil ble innesperret mellom rasene, og 16 personer er evakuerte.

NTB

Totalt var det tre jordras som gikk i området. Det største raset skjedde over en kommunal vei i Røyrdotten, som ligger på grensen mellom Voss og Aurland kommune.

I tillegg gikk det to mindre ras lenger inne i dalen, opplyser politiet i en pressemelding sent mandag kveld. Det var Bergens Tidende som først omtalte hendelsene.

les også

Klimaforsker: – Vil se hyppigere jordras i årene som kommer

Det var to personer i bilen som ble fanget i raset, men de berget seg selv ut og ble ikke skadd, ifølge politiet. Nødetatene mottok melding om hendelsen like etter klokken 19.

– Det er evakuert til nå totalt 16 personer ut av området. To fra kjøretøy tidligere nevnt og 14 fra en støl i området, opplyser operasjonsleder Knut Dahl-Michelsen i Vest politidistrikt.

De evakuerte består for det meste av familie og er fraktet til en privatbolig i området.

Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel for kraftige regnbyger i Hordaland mandag kveld. Det er fare for jord- og flomskred der hvor de kraftige regnbygene treffer, ifølge meteorologene.

Geologer vil tirsdag morgen vurdere faren for nye ras i området og vil også vurdere det området det allerede er gått ras. Veien vil forbli sperret inntil videre. Det er ikke meldt om verken skadde eller savnede personer, opplyser politiet, som følger den videre utviklingen av været utover kvelden og natten.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder