FUNNET DØD: Ronny Nygård (43) ble funnet død 1. juni. Nesten tre måneder senere siktes en annen mann for drapet på ham. Foto: Politiet

Drapssiktet mann varetektsfengsles i fire uker

Politiet er redd for bevisforspillelse.

Tingretten besluttet å varetektsfengsle mannen som er siktet for drapet på Ronny Nygård (43) i fire uker med brev- og besøksforbud.

– De to første ukene i isolasjon og med medieforbud. Siktede har tatt betenkningstid på om han vil anke kjennelsen, skriver politiet i Bergen i en pressemelding.

BAKGRUNN: Mann siktet for drap på Ronny Nygård (43) i Bergen

Politiets hovedhypotese var først at dødsfallet som fant sted i begynnelsen av juni var en ulykke. Ronny Nygård ble funnet på en parkeringsplass på Åsane i Bergen.

Etter hvert i etterforskningen mener de at det mest sannsynlig var et drap, og en mann i 20-årene ble pågrepet onsdag og siktet for å ha drept Nygård.

Selv om dette skjedde i begynnelsen av juni, mener politiet varetektsfengslingen er nødvendig fordi det er fare for bevisforspillelse:

– Faren for bevisforspillelse forsterkes også nå som siktede er kjent med at han er siktet. Det er dessuten opplysninger i saken vi er nødt til å kunne ettergå uten at det kan stilles spørsmål ved om vitner har blitt påvirket, sier politiadvokat Kristine Knutsen-Berge til VG etter fengslingsmøtet.

Siktede har hatt det svært tøft etter pågripelsen onsdag, forteller hans forsvarer Einar Råen til VG. I nærmeste fremtid skal han snakke med ham om innholdet i kjennelsen og om hvorvidt de skal anke eller ikke.

– Min klient har tatt betenkningstid i forhold til kjennelsen. Jeg kan ikke kommentere hva han har forklart, utover at han ikke har kjennskap til dødsfallet og at han ikke erkjenner straffskyld, sier siktedes forsvarer Einar Råen til VG etter fengslingsmøtet.

BLE FUNNET HER: Ronny Nygård ble funnet død på denne parkeringsplassen på Åsane i Bergen natt til 1. juni. Han hadde tatt nattbussen fra Bergen. Foto: Bjørn Ekker

Databeslag og vitneavhør

Politiet har gjort beslag i en datamaskin de skal undersøke og skal i nærmere etterforskning gjøre flere vitneavhør og gå gjennom kriminaltekniske undersøkelser, både fra tidligere i sommer men også fra de siste dagene.

Politiet har ikke kommet i kontakt med ungdomsgjengen de har etterlyst, som skal ha vært på den samme nattbussen som Ronny Nygård natt til 1. juni.

– Vi har fått inn noen tips, men enda ikke kommet i kontakt med ungdomsgjengen. Det ønsker vi fortsatt, sier politiadvokat Knutsen-Berge.

Familiens bistandsadvokat Kjetil Ottesen var til stede på fengslingsmøtet. Hans jobb er å holde familien orientert om sakens gang videre.

– I en sak av denne karakter er det viktigste å få flest mulige svar, sa Ottesen til VG før møtet.

Han understreket som tidligere at familien fortsatt ønsker fred og ro.

Kommersielt samarbeid: Rabattkoder